Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pala vlada

Slovenska premijerka Bratušek daje ostavku i raspisuje izbore

Alenka Bratušek
Foto: Anže Petkovšek/Žurnal24/PIXSELL
03.05.2014.
u 14:33

Premijerka dogovorila da s dužnosti odlazi u ponedjeljak 5.5., pa slijedi odluka o prijevremenim parlamentarim izborima. Bivši premijer komentirao je ostavku na svoj način

Slovenska premijerka Alenka Bratušek svoje je koalicijske partnere na današnjem sastanku u Brdu pri Kranju obavijestila da daje ostavku.

S mjesta predsjednice Vlade odstupa u ponedjeljak 5. svibnja, kada će o tome obavijestiti i predsjednika države Boruta Pahora i predsjednika slovenskoga parlamenta Janka Vebra, piše Delo. Od toga dana prestaje mandat i cijeloj sadašnjoj Vladi.

A. Bratušek je izjavila da je datum raspisivanja prijevremenih parlamentarnih izbora u Sloveniji sad u rukama zastupnika. Moguće je da će to biti i prije srpnja, i 22. lipnja, ali jedino ako Pahor skrati ustavni rok od 30 dana za raspuštanje parlamenta.

Odlazak premijerke ubrzao je gubitak mjesta šefice stranke Pozitivna Slovenija, na koje je izabran gradonačelnik Ljubljane Zoran Jankovič, čime je Bratušek ostala bez potpore unutar stranke.

Bivši premijer Janez Janša, predsjednik stranke SDS, kojemu je ovih dana potvrđena dvogodišnja zatvorska kazna zbog korupcije u aferi Patria, odmah je komentirao kako je "vlast potopila lađu s koje sada bježi.

>>Janković osvojio stranku: Prijete li Sloveniji novi izbori?

Komentara 19

GO
google385
15:28 03.05.2014.

cuo sam da bi i milanovic rado dao ostavku i raspiso izbore ali se boji da ce ostati bez posla i nece moci vracati kredit za stan.problem je sto on vise voli sebe nego hrvatsku

L0
luena 01
14:57 03.05.2014.

Ona je makar priznala da nije bila sposobna,nas je nesposoban ali ne misli otici, njega ce se morat na izborima smjenit a ni onda nece vjerovati da je smjenjen jer je bio nesposoban...

BA
Bananaman
19:31 03.05.2014.

A STA nesposobni milanovic ceka ?????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije