Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIČKI HOBIJI

Slovenska predsjednica postala nacionalna prvakinja u – kuglanju

Slovenian President Pirc Musar visits Berlin
Foto: Annegret Hilse/REUTERS
1/3
20.02.2023.
u 14:35

Uz svoje predsjedničke zadaće Nataša Pirc Musar je i prvakinja Slovenije u kuglanju, a ima i posebnu strast prema brzim automobilima i motociklima

Slovenska predsjednica Nataša Pirc Musar nije uspješna samo na političkom polju. Šefica susjedne države postala je državna prvakinja u kuglanju u kategoriji parova, i to bez redovitih treninga, s obzirom na to da za treninge, kako je objavila na Twitteru, zbog nove dužnosti nema puno vremena. „Slobodne vrijeme moje je zadovoljstvo. Posebno kuglanje. Danas sam sa suigračicom osvojila državno prvenstvo u parovima. Zato sam još sretnija“, napisala je slovenska predsjednica na Twitteru. Njezina suigračica je Viktorija Krivolucko, računovotkinja u odvjetničkom društvu Pirc Musar i partneri, koje je aktualna slovenska predsjednica osnovala. U finalnom dvoboju Pirc Musar i Krivolucko su pobijedile klupske suigračice Maju Debenec i Evu Krafogel.

Iako i nakon preuzimanja dužnosti pokušava iskoristiti slobodno vrijeme za svoje hobije, među kojima je i kuglanje, pobjedu nije očekivala. „Ne mogu vjerovati“, objavila je Nataša Pirc Musar, koja je predsjedničku dužnost od Boruta Pahora preuzela koncem prošle godine. Kako piše slovenski N1, ovo nije njezina prva pobjeda u kuglanju, s obzirom na to da je na državnom prvenstvu slavila već više puta, a bila je i osnivačica slovenskog Bowling kluba Feniks. Još u vrijeme izbora za slovensku predsjednicu bila je i glavna tajnica Europskog kuglačkog saveza. Osim kuglanja, slovenska predsjednica voli i adrenalinske sportove, poput letenja jedrilicom, a skakala je i padobranom. U mladosti je trenirala rukomet, najprije u osnovnoj školi u Kamniku, a zatim i u srednjoj školi u Ljubljani.

Posebna su joj strast brzi automobili i motocikli. Prije ulaska u politiku Nataša Pirc Musar bila je istaknuta odvjetnica (zastupala je i bivšu američku prvu damu slovenskog porijekla Melaniju Trump), novinarka (vodila je središnji Dnevnik javne televizije) i uspješna povjerenica za informiranje. U drugom krugu predsjedničkih izbora kao neovisna kandidatkinja uvjerljivo je pobijedila Anžea Logara, kandidata desničarske Slovenske demokratske stranke bivšeg slovenskog premijera Janeza Janše.

>> VIDEO: Zagrebački policajci tijekom ophodnje hitno porodili ženu u kući: 'Nije bilo vremena za čekanje'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije