Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privedeni migranti

Slovenska policija u više akcija uhvatila ilegalne migrante

Migranti formirali novi kamp u šumama iznad Mirala u Velikoj Kladuši
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
29.10.2020.
u 11:44

Slovenska vlada najavila je ove jeseni promjene zakona o strancima čiji je cilj spriječiti zloporabu pravila o azilu, a slovenska vlada desog centra protivi se i prijedlogu da se na razini EU-a uvedu obvezujuće kvote solidarnosti za relokaciju izbjeglica.

Slovenska policija u više je akcija na različitim lokacijama privela nekoliko ilegalnih migranata, među ostalim pri pregledu teretnog vozila iz Bugarske na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje, javljaju u četvrtak slovenski mediji.

Mediji su izvijestili pozivajući se na priopćenje policije da su u bugarskom teretnjaku otkrivena tri skrivena državljanina Afganistana i Pakistana, a u još jednom teretnom vozilu slovenskih registarskih oznaka pakistanski državljanin.

Nakon provedenih postupaka oni su predani hrvatskoj policiji.

Na željezničkom graničnom prijelazu Dobova su pak prilikom pregleda teretnog vlaka koji je došao iz Hrvatske u podvozju otkrili Pakistanca koji je tako pokušao ilegalno ući u Sloveniju, te ga također vratili hrvatskoj policiji.

Još jedan slučaj ilegalnog prelaska hrvatsko-slovenske granice dogodio se kod Jesenica na Dolenjskem, gdje je prilikom rutinske kontrole zelenog pojasa otkriven državljanin Srbije, prenijeli su mediji.

Slovenska vlada najavila je ove jeseni promjene zakona o strancima čiji je cilj spriječiti zloporabu pravila o azilu, a slovenska vlada desog centra protivi se i prijedlogu da se na razini EU-a uvedu obvezujuće kvote solidarnosti za relokaciju izbjeglica.

Ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs najavio je ovih dana da će u parlamentu ponovo pokušati pogurati prijedlog da se za jače angažiranje vojske u kontroli graničnog pojasa upotrijebi 37.a članak zakona o obrani, pri čemu bi dodatni vojnici pomagali policiji pri kontroliranju migracijskog toka, za što bi bilo potrebno osigurati dvotrećinsko većinu glasova u parlamentu.

Komentara 2

VI
vidum
12:12 29.10.2020.

Gotovo sam siguran da su u Sloveniju stigli preko Mađarske. Poznato je, naime, da preko Hrvatske ni ptica ne može preletjeti.

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
12:27 29.10.2020.

Slovenska policija u više akcija uhvatila ilegalne migrante za koje se 100 posto zna da dolaze sa balkanske domoljubne strane koja želi u Schengen a nije sposobna ni za Bagdad, Beirut ili Nairobi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije