Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti

Slovenska policija u više akcija uhvatila ilegalne migrante

Slovenska vlada najavila je ove jeseni promjene zakona o strancima čiji je cilj spriječiti zloporabu pravila o azilu, a slovenska vlada desog centra protivi se i prijedlogu da se na razini EU-a uvedu obvezujuće kvote solidarnosti za relokaciju izbjeglica.
29. listopada 2020. u 11:44 2 komentara 416 prikaza
Migranti formirali novi kamp u šumama iznad Mirala u Velikoj Kladuši
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Slovenska policija u više je akcija na različitim lokacijama privela nekoliko ilegalnih migranata, među ostalim pri pregledu teretnog vozila iz Bugarske na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje, javljaju u četvrtak slovenski mediji.

Mediji su izvijestili pozivajući se na priopćenje policije da su u bugarskom teretnjaku otkrivena tri skrivena državljanina Afganistana i Pakistana, a u još jednom teretnom vozilu slovenskih registarskih oznaka pakistanski državljanin.

Ilustracija trebali njihovu pomoć Riječki vatrogasci na neobičnoj intervenciji: Policajci ih pozvali s nesvakidašnjim problemom

Nakon provedenih postupaka oni su predani hrvatskoj policiji.

Na željezničkom graničnom prijelazu Dobova su pak prilikom pregleda teretnog vlaka koji je došao iz Hrvatske u podvozju otkrili Pakistanca koji je tako pokušao ilegalno ući u Sloveniju, te ga također vratili hrvatskoj policiji.

Još jedan slučaj ilegalnog prelaska hrvatsko-slovenske granice dogodio se kod Jesenica na Dolenjskem, gdje je prilikom rutinske kontrole zelenog pojasa otkriven državljanin Srbije, prenijeli su mediji.

TOPUSKO Pritvoren 23-godišnjak iz BiH: Za 300 eura švercao migrante

Slovenska vlada najavila je ove jeseni promjene zakona o strancima čiji je cilj spriječiti zloporabu pravila o azilu, a slovenska vlada desog centra protivi se i prijedlogu da se na razini EU-a uvedu obvezujuće kvote solidarnosti za relokaciju izbjeglica.

Ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs najavio je ovih dana da će u parlamentu ponovo pokušati pogurati prijedlog da se za jače angažiranje vojske u kontroli graničnog pojasa upotrijebi 37.a članak zakona o obrani, pri čemu bi dodatni vojnici pomagali policiji pri kontroliranju migracijskog toka, za što bi bilo potrebno osigurati dvotrećinsko većinu glasova u parlamentu.

SEZONA TERASA
Hrvatski grad kafića: Da ih obiđete sve trebalo bi vam 14 dana. I svaki dan treba sjesti u 14 kafića...
A1 Hrvatska
ČINE PRAVU STVAR
Oni su dokaz da je Solidarno naše Novo Normalno
  • vidum:

    Gotovo sam siguran da su u Sloveniju stigli preko Mađarske. Poznato je, naime, da preko Hrvatske ni ptica ne može preletjeti.

  • Avatar Hrvatski Idol i Vođa
    Hrvatski Idol i Vođa:

    Slovenska policija u više akcija uhvatila ilegalne migrante za koje se 100 posto zna da dolaze sa balkanske domoljubne strane koja želi u Schengen a nije sposobna ni za Bagdad, Beirut ili Nairobi.