Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedan

Slovenska oporba želi referendum o pomoći Grčkoj?

Zmago Jelinčič
siol.net
30.06.2010.
u 11:40

- Da, razmišljamo u tom smjeru i razgovaramo o tome. Više zasad ne bih htio govoriti, ali jasno je da je ovo što radi Pahor velika svinjarija i da šteti slovenskoj državi.

Ako oporba ustraje u svojim zahtjevima, čini se da je u susjednoj Sloveniji na pomolu novi referendum. Ovoga puta ipak nije problem Hrvatska nego Grčka. Slovenski parlament u petak bi trebao započeti izvanrednu sjednicu na kojoj će se raspravljati o financijskoj pomoći posrnuloj Grčkoj zbog čega su hodnicima Parlamenta počele kružiti informacije o tome da oporba razmatra mogućnost pokretanja inicijative za referendumom, javlja Žurnal24.

Glasine je djelomično potvrdio i vođa SNS-a Zmago Jelinčič:

- Da, razmišljamo u tom smjeru i razgovaramo o tome. Više zasad ne bih htio govoriti, ali jasno je da je ovo što radi Pahor velika svinjarija i da šteti slovenskoj državi. Ljudi nemaju od čega živjeti, a mi bismo uzimali još kredita - kaže Jelinčič dodajući da je Slovačka već odbila pomoći Grčkoj, a u Njemačkoj se očekuje mišljenje Ustavnog suda.

Kako sada stvari stoje, vladajuća koalicija do ponedjeljka će potvrditi zakon o pomoći Grčkoj. Oporba stoga ima sedam dana da skupi najmanje 30 potpisa zastupnika i tako pokrene inicijativu za raspisivanje referenduma.

U SLS-u i Janšinu SDS-u zasad ne žele potvrditi da razmišljaju o referendumu. Vladajuća koalicija smatra da bi, ako Slovenci na referendumu odbiju pomoći Grčkoj, izglasovali svoj istup iz Europske unije i eurozone. Zbog toga su, kako piše Delo, iz koalicije zatražili sastanak s vođom oporbe Janezom Janšom.

Komentara 16

OB
-obrisani-
22:16 30.06.2010.

Zmago Lelinčič da naglasim \"plemeniti\" vidi svuda svinjarije kad se čojek svakog jutra gleda u ogledalo Svakome bi pao mrak na oči tko bi prvo što ujutro ugleda, bila ta ružna njuška

R7
rolf-77-55
12:26 30.06.2010.

GRCI su velike ljencine, nemojte im pomagati.

10
101lakeoswego
14:01 30.06.2010.

hehehehehehe janezi po balkanski, pa ja sam mislio da su u eu,a sad vidim da su na balkanu, hehehehehehe koji idioti, hehehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije