Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čestitala Orepiću

Slovenska ministrica unutarnjih poslova želi se što prije sastati s novim hrvatskim kolegom

vlaho orepić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
25.01.2016.
u 22:07

Slovenska ministrica unutarnjih poslova Vesna Gjerkeš Žnidar čestitala je novom hrvatskom ministru unutarnjih poslova Vlahu Orepiću na imenovanju i izrazila želju da se s njime što prije sastane i razgovara o migrantskoj krizi

Slovenska ministrica unutarnjih poslova Vesna Gjerkeš Žnidar čestitala je novom hrvatskom ministru unutarnjih poslova Vlahu Orepiću na imenovanju i izrazila želju da se s njime što prije sastane i razgovara o migrantskoj krizi.

Gjerkeš Žnidar je rekla kako je čestitala novom hrvatskom ministru unutarnjih poslova Vlahu Orepiću na imenovanju i da se nada da će se s njim što prije sresti radi dogovora o regulaciji migrantskog toka.

Ona je nakon sastanka ministara unutarnjih poslova zemalja EU-a u Amsterdamu rekla da smisao prijedloga premijera Mire Cerara, koji je dobio potporu više zemalja za njegovu ideju  jačanja "druge crte" zaštite EU-a od ilegalnih migracija, nije "izolacija Grčke" nego slanje signala potrencijalnim migrantima da ih EU ne može sve primiti i da je priljev potrebno smanjiti.

Dodala je da Slovenija također predlaže određivanje zajedničkih europskih kriterija za prijam ili odbijanje migranata koji u Europi traže azil i nudi konkretnu pomoć europskih policija Makedoniji, na njenoj granici s Grčkom.

U Sloveniju je u ponedjeljak ušao samo jedan vlak koji je u Dobovu dovezao  904 migranata, a smješteni su u lokalni centar, gdje čekaju transport prema Austriji, objavila je slovenska policija.

Od početka ove godine u Sloveniju je ušlo 49.000 migranata, manje od dvije tisuće dnevno, a smanjivanju priljeva zadnjih dana doprinijele su i restrikcije koje su nedavno uvele Austrija, Slovenija i druge zemlje na balkanskoj migrantskoj ruti.

>> Vlaho Orepić: Problem migranata ne može se svoditi samo na pitanje žice

Komentara 2

BU
Bulaba
22:39 25.01.2016.

Navodno Ostojić prelazi u grčku vladu kao brojač trajekata između Turske i Grčke. Najkvalificiraniji je za navedeno, već šest mjeseci ne radi svoj posao kontrole i nadzora granice nego samo gura nosinu gdje vozi koji grčki trajekt, što rade Makedonci, tko ide na Horgoš, što su rekli Mađari i slično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije