Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Namamili je članovi posade?

Slovenka prijavila silovanje na izletničkom brodu u Zadru

zadar luka
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
24.07.2016.
u 16:40

Nad dvojicom muškaraca, članova posade broda, provodi se kriminalističko istraživanje

Zbog sumnje da su silovali slovensku turistkinju početkom tjedna na izletničkom brodu vezanom u Luci Zadar, nedaleko gradskog mosta, zadarska je policija uhitila i kazneno prijavila 44-godišnjaka i 51-godišnjaka, članove posade tog izletničkog broda.

Slovenka je sve prijavila četiri dana kasnije i to u PU primorsko-goranskoj, na povratku kući. I dok ona tvrdi da su je silovala dvojica muškaraca, dvojac se brani kako je riječ o spolnom odnosu na koji je ona dragovoljno pristala nakon što su je pozvali na brod.

Provodi se istraživanje

"Prva policijska postaja u Zadru provodi kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca zbog sumnje da su počinili kazneno djelo silovanja na štetu 34-godišnje slovenske državljanke", kratko je događaj potvrdio Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske za Zadarski list dodajući kako su dvojica muškaraca uz kaznenu prijavu prepraćeni pritvorskom nadzorniku. 

Osumnjičeni dvojac u subotu ujutro ispitao je dežurni županijski državni odvjetnik Duško Berović.

"Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru, nakon ispitivanja dvojice muškaraca osumnjičenih za silovanje slovenske državljanke, sucu istrage Županijskog suda u Zadru za obojicu je predložio određivanje istražnog zatvora", rekao je Goran Troskot, glasnogovornik i glavni  županijski državni odvjetnik u Zadru. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije