Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjeglička kriza

Sloveniji pomažu 32 strana policajca, najviše Litvanaca

slovenska policija
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
02.11.2015.
u 22:55

Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je da Slovenija razgovara s više zemalja koje bi mogle ponuditi takvu vrstu pomoći, a uz zemlje iz Višegradske skupine navodno su je ponudile Italija, Francuska, Španjolska i Nizozemska.

Sloveniji u suočavanju s izbjegličkom krizom pomažu 32 strana policajca, među kojima je 20 iz Litve, osam iz Austrije i pet iz Njemačke, na graničnim prijelazima s Hrvatskom i u blizini izbjegličkih kampova.

Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je da Slovenija razgovara s više zemalja koje bi mogle ponuditi takvu vrstu pomoći, a uz zemlje iz Višegradske skupine navodno su je ponudile Italija, Francuska, Španjolska i Nizozemska.

Češka vlada potvrdila je u ponedjeljak da će Sloveniji poslati 20 policajaca, 30 ih je ponudila Slovačka, a najviše 50 Mađarska.

Još nije poznato je li Slovenija odgovorila na ponudu ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića da Hrvatska susjednoj državi pošalje 50 svojih policijskih službenika radi boljeg reguliranja migrantskog vala i šatora iz strane donacije.

Slovenski premijer Miro Cerar više je puta prošlog tjedna upozorio da je slovenska granica s Hrvatskom ujedno i schengenska granica i da očekuje da će Sloveniji biti ponuđeno više stotina europskih policajaca s opremom, jer sama ne može braniti 670 kilometara dugu kopnenu granicu s Hrvatskom koja je članica EU-a, ali ne i Schengenskog prostora.

>> Talijanski ministar upozorava: Migracijska kriza trajat će cijeli naraštaj

Komentara 2

GP
gico.prase
06:54 03.11.2015.

I oni budu azil trazili

BI
Biker
23:45 02.11.2015.

Ovi mi vise lice na robote nego na policajce...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije