Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ilegalan prelazak

Slovenija za vikend privela preko 100 migranata, 29 ih vraćeno u Hrvatsku

Migranti pokušali ući u Hrvatsku
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
24.09.2018.
u 15:53

Prema podacima slovenskih vlasti, s današnjim je danom u Sloveniji 266 stranaca koji su u toj državi zatražili dobivanje statusa međunarodne zaštite

Više od stotinu migranata privela je krajem proteklog tjedna slovenska policija na području policijskih uprava Kopar i Novo Mesto, a 29 ih je već vraćeno Hrvatskoj, objavilo je u ponedjeljak ravnateljstvo policije u Ljubljani.

Na području Kopra pri ilegalnom prijelazu države granice s Hrvatskom zatečeno je 72 ljudi, ilegalnih migranata iz Alžira, Pakistana, Iraka, Somalije, Sirije, Afganistana, Indije, Irana, Jemena, te  Maroka, Palestine i Tunisa.

Njih  43 odmah je izrazilo namjeru da u Sloveniji zatraže azil, a 29 ih je po navodima slovenske policije vraćeno u Hrvatsku.
Na području Novog Mesta koja otkriveno je i privedeno 36 migranata iz različitih afričkih i azijskih država, a postupci s njima još nisu završeni.

Prema podacima slovenskih vlasti, s današnjim je danom u Sloveniji 266 stranaca koji su u toj državi zatražili dobivanje statusa međunarodne zaštite.

Komentara 14

DA
Darko22
16:54 24.09.2018.

Granica nam je kao švicarski sir, hvala vam ministre na ovakvoj sigurnosti !

Avatar nekineki
nekineki
16:30 24.09.2018.

oho dolazi zima, panika, tumaraju dakle kod nas svuda, sta radi policija, vojska? treba ih se sto brze prebaciti jel?, pocela sezona...

KA
KaraMarko
16:08 24.09.2018.

Nigdje Orbana nema...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije