Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAKET VLADINIH MJERA

Slovenija ublažava rast cijena energenata, isplaćivat će jednokratne isplate ranjivim građanima

Premijer Andrej Plenković sastao se u Otočcu na Krki sa slovenskim kolegom Janezom Janšom
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
29.01.2022.
u 23:01

Vlada će pokušati smanjiti i trošarine na električnu energiju i energente na "najnižu moguću mjeru", rekao je Janša, ali je se PDV neće mijenjati

Slovenska vlada u subotu je prihvatila više mjera za ublažavanje porasta cijena energenata, među njima i jednokratni dodatak od 150 eura za ranjive društvene skupine.

Njega će primati građani koji inače dobivaju socijalne potpore, ukupno oko 67 tisuća ljudi, rekao je nakon sjednice vlade premijer Janez Janša.

Pravo na dodatak imaju i umirovljenici čija mirovina ne prelazi tisuću eura, invalidi i velike obitelji.

Za tu mjeru izdvojit će se više od sto milijuna eura.

Vlada će pokušati smanjiti i trošarine na električnu energiju i energente na "najnižu moguću mjeru", rekao je Janša, ali je se PDV neće mijenjati.

Vlada je donijela i prijedlog zakona za ublažavanje rasta cijena energenata za gospodarstvo i poljoprivredu kojim će se namijeniti 70 milijuna eura "asimetrične pomoći" tvrtkama koje je energetska kriza najteže pogodila.

Mjere će vrijediti od 1. veljače do 30. travnja, a po Janšinim riječima mogle bi se i produžiti ako se kriza ne smiri.

>> VIDEO Uvode se nova pravila za izolaciju i samoizolaciju, a stižu promjene i za Covid potvrde

Ključne riječi

Komentara 5

EH
enigmus-hr
23:25 29.01.2022.

Isto kao i Hrvatska, smanji poreze pa dokle ide. Umjesto da se problem rješava na izvoru - direktnim dogovorom sa Rusijom

MR
Mrtveduše
00:01 30.01.2022.

"pravo na dodatak imaju umirovljenici čija mirovina ne prelazi 1000 eura" Jel to neki vic? Pa kod nas je prosječna mirovina 370 eura. Jesmo li ono i mi u EU?Samo pitam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije