Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRO CERAR:
Povratak na članak

'Slovenija se ponaša kao članica EU, Hrvatskoj još uvijek nudimo ruku'

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec ovih je dana za medije kazao da Ceraru ne savjetuje odlazak u Zagreb na planirani susret s hrvatskim premijerom

Komentari 32

DU
Deleted user
19:21 26.07.2017.

Klasična podvala odnosno u nastojanju difamacije, reakcija se tumači kao prvotan grijeh Hrvatske, a prešuti se slov. akcija 2015. I da ne trošim riječi, evo kako je to ocijenio slovenski stručnjak: Quote/Ovo je svakako presedan, ovo je nešto strašno i nešto što se nije smjelo dogoditi. Ta nedopuštena komunikacija Jerneja Sekolecai Simone Drenik najveća je međunarodnopravna i diplomatska pogreška Slovenije od njezina nastanka. To je povreda međunarodnog prava jer neovisnost sudstva, u koje se ubraja i Arbitražni sud, generalni je princip civiliziranih naroda, princip koji je ovim događajem ugrožen. Zabrana komunikacije stranke i suda vrijedi za sve sudove. Ovdje je neprikladnom komunikacijom ozbiljno povrijeđena jedna od temeljnih normi međunarodnog prava. To je kao da ste u sporu sa svojim susjedom oko granice, a istodobno tajno dogovarate sa sucem mogući ishod spora i kako će on napisati presudu! Ovaj će primjer puniti fakultetske udžbenike, mi profesori međunarodnog prava o ovome ćemo govoriti svojim studentima – komentirao je tada za Novi list dr. Pogačnik.

VL
EM
emojmile
19:02 26.07.2017.

Kaj ce slovenci vama uopce more

VL
BE
berava
19:35 26.07.2017.

Je,ali se Kekeci nisu ponasali kao clanica EU kad su prekrsili i kontaminirali slucaj na sudu.

VL
BR
brojevi
19:01 26.07.2017.

Dobro, na kojem jeziku treba objasniti Ceraru i slovencima da je H. sabor konsenzusom, još prije dvije godine, donio odluku o ništavnosti arbitražne odluke zbog dokazanog pokušaja prijevare u pravnoj proceduri od strane slovenskih aktera u istom procesu. Plenković, ii da hoće, nema mandat za promjene odluke Sabora. Pitam se koja zemlja bi pristala na odluku proizašlu iz kontaminiranog arbitražnog postupka.

VL
Avatar Pavel ic
Pavel ic
19:19 26.07.2017.

Europa prvo je zaštitila srbe kao teroriste pa sad okreću glavu od slovenske prevare.zele Mađarima ,Česi ma, poljacima po turisti Migranten. ja mislim da su oni protiv glasa naroda

VL
DU
Deleted user
18:45 26.07.2017.

Gospodine cerar slovenija je cla clanica eu i hrvatska je clanica eu ako se kao clanice ne mozemo dogovoriti sto preostaje ucjenama nista necete postici slovenci i hrvati su prijateljski narodi u dezeli zivi cca 60 hrvata .na hrvtskom jadranu slovenci imaju tisuce i tisuca vila sa ogromnom ekobomskom cijenom zasto vi politicari to sve kvarite vi malobrojni mi malo veci a talijani samo sute dajte malo mudrosti ne kvarite postignuto

VL
EM
emojmile
19:00 26.07.2017.

Ko djeca, ako mi ne das bonbon, tuziti cu te mami

VL
Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
22:27 26.07.2017.

Slovenci se ponašaju "europski" lažu , muljaju , potplaćuju ....

VL
KR
kruti189
22:22 26.07.2017.

znači da u eu vlada lopovluk, kradja i prijevara ako sevi ponašate kao članica eu!!!! GAMAD alpskosrpska

VL
DU
Deleted user
22:22 26.07.2017.

Meni je drago da se RH ne ponaša kao članica EU, Slovenija. Ako se u EU poštuju ucjene i muljaže onda ih počnimo i mi koristiti.

VL
DU
Deleted user
08:24 27.07.2017.

Nikad ni milimetra popustit.Arbitraza je korumpirana i to je nepobitna cinjenica. Ka papagaj to ponavljat i Cerar-u i EU i bilo kome. A na pritiske odgovorit pritiscima .Recimo zabranit prodaju slovenske robe !

VL
DU
Deleted user
08:35 27.07.2017.

Po sredini savudrijske vale stavit plutajucu zilet zicu !!!!!!!!!!!!!!

VL
DU
Deleted user
19:53 26.07.2017.

Neki ce progledat,da između Sabora i Boga ima jos nesto.

VL
PI
Pilat
00:27 27.07.2017.

Papagaju ponovi pet puta jednu rijec i on ce je poceti izgovarati a kekec nikako da utuvi u glavu da je odlukom Hrvatskog Sabora Hrvatska izisla iz arbitraznog postupka zbog toga sto je Slovenija prekrsila medjunarodno pravo i kompromitirala i kontamirala arbitrazni sud. To bi nasi europarlamentarci trebali svaki dan ponavljati u eu parlamentu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.