Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozdravila odluku

Slovenija: Pozivnica Crnoj Gori za NATO jača sigurnost regije

Karl Erjavec
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
02.12.2015.
u 13:03

- Slovenija je u ulozi kontaktnog veleposlanstva NATO saveza za Crnu Goru zadnjih godina uočila velik napredak te države na putu u euroatlantske asocijacije- kazao je slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec

Slovenija je pozdravila odluku NATO saveza da uputi pozivnicu za članstvo Crnoj Gori, uz ocjenu da to jača sigurnost i stabilnost regije.

- Današnja odluka značajna je za cijelu regiju jer jača njenu stabilnost i šalje jasan signal Bosni i Hercegovini i Makedoniji- kazao je u izjavi u Bruxellesu slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec, dodavši da je važnu ulogu u približavanju Crne Gore Savezu imala i Slovenija, koja i dalje smatra da članstvo u zapadnom vojno-političkom savezu moraju ostati otvorena za sve države u regiji.

- Slovenija je u ulozi kontaktnog veleposlanstva NATO saveza za Crnu Goru zadnjih godina uočila velik napredak te države na putu u euroatlantske asocijacije- kazao je slovenski ministar vanjskih poslova te dodao da je politika otvorenih vrata dokaz uspješne politike NATO-a koja se mora nastaviti sve dok sve države u regiji ne uđu u članstvo.

Slovenski predsjednik Borut Pahor izjavio je prošlog tjedna, uoči summita lidera Jugoistočne Europe u Zagrebu, kako u NATO trebaju ući sve zemlje u regiji koje to žele, da ih od toga nitko ne smije odvraćati, ali ni prisiljavati na članstvo one koje to ne žele, misleći na situaciju u kojoj Srbija izražava naklonjenost ulasku u EU, ali zbog veza s Rusijom za sada otklanja mogućnost članstva u transatlantskom savezništvu. 

>> Crna Gora dobila pozivnicu za NATO

Komentara 9

LU
Luka1710
21:02 02.12.2015.

U Hrvatskoj je biti član EU i NATO-a neka vrsta prestiža. Rijetko tko razumije da upravo taj NATO uzrokuje sve ratove, prodaje oružje teroristima, a kao članica, to i Hrvatska mora raditi.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
19:36 02.12.2015.

S obzirom da je situacija u i oko natoa uvijek ozbiljna i napeta. nato je savez primio malu zloveniju u punopravno članstvo kako bi svojim potezima ( patria, odlazak u Rusiju koja je pod blokadom .. ) doprinjela opuštenijoj atmosferiri i nasmijala svoje partnere u nato savezu.

AA
aabbcc
16:20 02.12.2015.

Referendum i svakom Grnogorcu po 100 eura, jer nije posteno da samo politicari u djep dobiju a narodu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije