Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskustvo susjeda
Povratak na članak

Kako su Slovenci pokušali uvesti porez na nekretnine

Vlada je trebala predložiti i novu metodologiju izračuna vrijednosti stanova, kuća i poljoprivrednog zemljišta, ali za to nije bilo – volje

Komentari 34

Avatar maxist
maxist
19:29 11.08.2017.

Dakle stvari za mlade treba postaviti ovak.-delajte zarađujte i bančite do zadnje lipe ,ne investirajte u ništa dokazivo i vidljivo. Imovinu čuvajte i sakrijte u nedostupnu varijantu za porezne službe. Država vam sada i ubuduće namjerava naplaćivati sve što imateate od bicikla do kuće i vikendice ( nedaj Bože ! ) ,Kupnjom terena postaje se doživotni dužnik najgorem mogućem kamataru _tj Državi i njenoj naplatnoj službi-Poreznoj upravi !!!!!!. + savjet lažite,kradite varajte-bolje vi njih nego oni vas...........

VL
DU
Deleted user
23:09 11.08.2017.

Hvala na članku, dobro da se netko sjetio prenijeti iskustvo Slovenije. Na pripremi ovog poreza se radilo skoro 10 godina. Kako bi se pravedno porezovale nekretnine Slovenija je potrošila silne novce i na kraju odustala. Ovo je najjači argument zašto naša vlast ne bi trebala uvoditi ovaj porez. Za stvaranje baze podataka i procjenu nekretnina nema novaca, a kad se sve to napravi izvjesno je da će zapei na Ustavnom sudu i sl.

VL
DO
dopizdilomi
20:31 11.08.2017.

Gledajući komentare i dodjelu plusića i minusa mogu komentirati samo jedno, "mašinerija" dobro radi a zdrav razum by, by.

VL
Avatar ErnestOne
ErnestOne
09:44 12.08.2017.

Kod nas ustavni sud neće biti prepreka zakonu jer radi po principu " oni su nas birali , znači da sigurno znaju što je dobro za narod "

VL
DO
doktorica
19:50 11.08.2017.

Lokalna uprava navija za svoje uhljebe,a građani neka plaćaju!

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
20:29 11.08.2017.

Zastiti od poreza onu jednu osnovnu nekretninu, oporeziti svaku drugu trecu pogotovo one koji ih imaju po dvadeset ili vise za koje se i bori liberal Davor Huic. Sigurno umjereni porez bez pretjerivanja i narod ce to lako prihvatiti.

VL
CV
cvijece
21:12 11.08.2017.

U Sloveniji:"...ustavni sud je zakon osporio zbog predviđanja vrlo kompliciranog i nejasnog sustava procjene nekretnina.Na tom se sustavu radilo više godina i potrošeni su milijuni Eura jer je Geodetska uprava definirala pojedinačne vrijednosti za sve nekretnine u državi."

VL
MI
miso
19:57 11.08.2017.

"Kako su Slovenci pokušali uvesti porez na nekretnine". ... Nisu uspjeli? Neka plate savjetnika - jednog prodajemo - Plenkyja.

VL
TO
tolitol
19:59 11.08.2017.

Hrvatska zajedno sa Slovenijom ima daleko najveći udio javne potrošnje u bruto domaćem proizvodu. Naše dvije države najskuplje su srednjoj i istočnoj Europi. Dakle i jedna i druga država imaju i više nego izdašne porezne prihode. Ne samo da su nepotrebni i sramotni novi porezi, nego bi državu trebalo znatno pojeftiniti. Ako može Estonija, Češka, Slovačka, Mađarska itd., tada može i Hrvatska.

VL
DU
Deleted user
19:57 11.08.2017.

Sve uspješne zemlje i uspješne nacije koje nisu čitali branka ćopića i ježevu kućicu imaju prez na nekretnine. Oni su s porezima i postali uspješni...

VL
12
1234goso
19:09 11.08.2017.

stvarno je taj komunizam napravil luđake iz tih ljudi, svi bi htjeli živit ko zapadna EU ali plačat porez,,,,,,ni za Boga, to nek njemci plačaju oni imaju više,,,,hočemo bezplatno zdravstvo, školovanje, mesec i pol godišnji itd...a to neka plati teta iz amerike

VL
Avatar Zgubider.
Zgubider.
21:38 11.08.2017.

Dajte se skinite više s tog poreza na nekretnine! Budi domoljub , voli svoju zemlju i plati tih 30 Kn više (u najgorem slučaju računato, 200m2, najelitnija zona ZG) za prvu nekretninu! Ko ima 2, 3 ili više, nek i plati jer je nadprosječno bogat!

VL
MX
Mister X
19:30 11.08.2017.

lovenija je dva puta pokušala uvesti viši porez na nekretnine. Jednom je čak i uspjela, dok joj Ustavni sud nije srušio dijelove zakona. Drugi je put zakonu presudila politička klima, odnosno blizina izbora. Kakve veze mi Balkanci imamo sa Slovenijomm po mentalitetu ?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.