Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Slovenija: policija zaključila istragu o 300 kilograma heroina uhićenjima, dvojica u bijegu

23. svibnja 2019. u 15:03 1 komentara 383 prikaza
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS/PIXSELL/Ilustracija

Slovenska policija objavila je u četvrtak da je zaključila istragu u vezi 300 kilograma heroina otkrivenog u travnju prošle godine u koparskoj luci, u kontajneru s keramičarskim ljepilom kojeg je turski brod ukrcao u Iranu, a riječ je o najvećem otkriću te droge u Sloveniji u zadnjih dvadesetak godina.

surovo ponašanje Slovenska policija otkrila tko je mučitelj mačka: Bacio ga s vidikovca dok su prijatelji snimali

Istraga o tom slučaju završena je ovih dana kućnim pretragama na više lokacija, u kojima je sudjelovalo stotinjak policajaca i kriminalista. Potvrđena je sumnja da su se četvorica osumnjičenih bavili krijumčarenjem i distribucijom opasnih droga, a zaplinjene su im droge, novac i oprema za pakiranje droga te jedan pištolj, kazao je na konferenciji za novinare Dean Juriič, šef kriminalističke policije u Kopru.

Uzgoj marihuane NIJE IMAO SREĆE Policajci bili u ophodnji pa otkrili da u kući uzgaja marihuanu

Kazneno su prijavljena četvorica muškaraca, od kojih su dvojica pritvorena, dok su dvojica s područja Ljubljane u bijegu.
Carinski pregled kontejnera u turskom brodu, koji je bio ukrcan u Iranu, a adresiran na jednu slovensku tvrtku, u travnju prošle godine pokazao je da se među vrećama s ljepilom za postavljanje keramičkih pločica nalazilo i 302 kilograma heroina izvanredne čistoće.

Akcija Total Zbog više kilograma tzv. osvježivača zraka, uhićena 21 osoba u Hrvatskoj


Od tada je policija pratila pošiljku, osumnjičene i kanale koji su se koristili za prodaju droge te akciju zaključila ovaj tjedan privođenjem i podnošenjem kaznenih prijava.
Jurič je rekao da je droga koja se plasirala tim putem bila namijenjena većinom europskom tržištu, a krijumčarima je mogla donijeti protupravnu imovinsku korist od 30 do 50 milijuna eura.

Toni Kukoč
Legenda Bullsa
Proslavljeni Hrvat prodao kuću za skoro 6 milijuna kuna, pogledajte o kakvoj je ljepoti riječ
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti