Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNA DROGA

Slovenija: policija zaključila istragu o 300 kilograma heroina uhićenjima, dvojica u bijegu

Foto: GLEB GARANICH/REUTERS/PIXSELL/Ilustracija
23.05.2019.
u 15:03

Slovenska policija objavila je u četvrtak da je zaključila istragu u vezi 300 kilograma heroina otkrivenog u travnju prošle godine u koparskoj luci, u kontajneru s keramičarskim ljepilom kojeg je turski brod ukrcao u Iranu, a riječ je o najvećem otkriću te droge u Sloveniji u zadnjih dvadesetak godina.

Istraga o tom slučaju završena je ovih dana kućnim pretragama na više lokacija, u kojima je sudjelovalo stotinjak policajaca i kriminalista. Potvrđena je sumnja da su se četvorica osumnjičenih bavili krijumčarenjem i distribucijom opasnih droga, a zaplinjene su im droge, novac i oprema za pakiranje droga te jedan pištolj, kazao je na konferenciji za novinare Dean Juriič, šef kriminalističke policije u Kopru.

Kazneno su prijavljena četvorica muškaraca, od kojih su dvojica pritvorena, dok su dvojica s područja Ljubljane u bijegu.
Carinski pregled kontejnera u turskom brodu, koji je bio ukrcan u Iranu, a adresiran na jednu slovensku tvrtku, u travnju prošle godine pokazao je da se među vrećama s ljepilom za postavljanje keramičkih pločica nalazilo i 302 kilograma heroina izvanredne čistoće.


Od tada je policija pratila pošiljku, osumnjičene i kanale koji su se koristili za prodaju droge te akciju zaključila ovaj tjedan privođenjem i podnošenjem kaznenih prijava.
Jurič je rekao da je droga koja se plasirala tim putem bila namijenjena većinom europskom tržištu, a krijumčarima je mogla donijeti protupravnu imovinsku korist od 30 do 50 milijuna eura.

Ključne riječi

Komentara 1

SN
Snowman
15:15 23.05.2019.

Bravo Slovenci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije