Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
arbitražni sud
Povratak na članak

Slovenija notom poziva Hrvatsku na implementaciju arbitražne presude

Hrvatsku poziva da "u skladu s međunarodnim pravom i arbitražnim sporazumom" isto tako "učini sve potrebno da se presuda suda implementira", odnosno da se u međusobnoj suradnji "potraži najbolji način za implementaciju", stoji u noti.

Komentari 18

DU
Deleted user
23:58 03.07.2017.

Hoće reć da je njihova nota NJIHOV prijedlog pod naslovom "arbitraža" ...a mi ćemo dati NAŠ prijedlog......dok se ne dogovorimo ostajemo kao svih prošlih godina....i dalje ne dozvoljavamo granične provokacije.

VL
RO
robertbruckner
23:30 03.07.2017.

ve budu janezi unajmili srpsku vojsku da im brani uvalu hihihihhihihi

VL
SD
sdpesticid
23:29 03.07.2017.

''u skladu s međunarodnim pravom i arbitražnim sporazumom'' - u istom nigdje ne stoji; korupcija i mito. pravac hamburg slovenci, tamo će vam reći što vas ide, a što nas.

VL
Avatar Hummer
Hummer
23:17 03.07.2017.

Extra Balkanski Hrvat.... To pišeš kako se ti osjećaš u svojoj maloj jazbini.. Jadan i nemocan u svom izgubljenom zivotu...

VL
PU
Pukovnik
23:24 03.07.2017.

Noticu lijepu zaviti i staviti u bocicu nakon toga baciti u Savudrijsku valu da bi mogla kroz Junction u otvoreno more. Ili u drugoj varijanti koristiti kao WC papir.

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:30 04.07.2017.

hoće li itko u ovoj zemlji objasniti narodu da su slovenci tražili cijeli zaljev ,a mi pokušavali dokazati da je pola našega? i da je prema sudu bila sporna samo naša polovica? a u takvim situacijama sud presuđuje uglavnom da se sporno ima podijeliti na dva dijela. to inače stoji i u našem zakonu, neka ga pravi pravnici pročitaju, ili barem neki student prava, pa nek širokoj audijenciji pojasni da ja mogu pred sudom tražiti cijelu parcelu od susjeda, i da imam lijepe šanse dobiti polovicu te parcele. malo se previše mi uzdamo u naše 'stručnjake', čiji je krajnji intelektualni domet prijevod tuđih stručnih članaka. slovenci nisu pobijedili, već smo mi izgubili u dokazivanju nekog našeg prava. slovenci su dobili spor, ne pobjedu. a u sporu se ipak govori i pravilima, a mi smo ulaskom u arbitražu rekli da nam zakoni i nisu presudni za presudu,. da se ima tu pitati i nešto oko pravednosti i ostalim igrama. zašto mi nismo tražili brežice....? jel vama jasno da smo u ovom postupku mogli i trebali tražiti daleko više nego se samo braniti? nismo mali inicijativu. nekako čudno je ispalo, da je samo tuđman imao snagu nešto htjeti i znao kako do toga doći. ovi poslije kokošari su samo voljeli igrati tenis i doma prijetiti.

VL
DU
Deleted user
00:34 04.07.2017.

još nam se presti lepiju od pekmeza kad smo uhvačeni u vrbovanju a sad moramo jopet

VL
NO
nogogaz
17:03 05.07.2017.

Kako neko može pomislit da su pravo i civilizacija iznad sabora! Ni bog ponekad nije...

VL
Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
23:05 03.07.2017.

Slovenci ce na kraju nasmijani jedriti po novom svome a nama domoljubnim balkanezerima ostaju kppanje po kontejnerima i thompsonova muzika uz koje se osjecamo kao svoji na svome.

VL
BR
brojevi
11:53 04.07.2017.

Prema Ceraru načelo vladavine prava arbitražni je pravorijek međunarodni akt koji obvezuje! Ako načelo vladavine prava uključuje, ucjenu, korupciju, prijevaru i manipulaciju pravnim dokumentima onda si potpuno u pravu. Ne treba pitati kakva bi bila slovenska reakcija u obrnutom slućaju.

VL
NO
nogogaz
17:13 05.07.2017.

Otvaram "kladionicu" koji od čelnika hoče prvi upola priznat da smo izgubili. Ja ulažem pare na kolindu ali tek će promjenit riječnik iduće godine. Ostali imaju muda ali neznaju šta s njima.

VL
AO
ante.oreskovic75
18:25 05.07.2017.

Zlobnici navijaju kao inače kontra Hrvatskoj!Za pravde koju forsira Holandija,suučesnik u genocidu u Bosni.Pili su rakiju sa Mladićem i sada priznaju DJELOMIČNO !!!!! sudjelovanje!Prava gospoda koja bi eto i nama odredila granice,dogovorili sa Janezima!

VL
NO
nogogaz
17:20 05.07.2017.

Samo se igrajmo. Neprimjena međunarodnog prava u EU sankionira se. Nije to kao agrokor na balkanu. EU hoče prije ili kasnije blokirat sve eure koji bi tribali doć u ljepu našu...i bye bye pelješki most,....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.