Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobre vijesti iz susjedstva

Slovenija ipak ne skida Hrvatsku s popisa sigurnih zemalja

Granica sa Slovenijom
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
30.06.2020.
u 12:03

U Sloveniji je jedno od zadnjih žarišta novih slučajeva infekcije koronom Maribor, gdje je među liječnicima u tamošnjoj bolnici do sada potvrđeno već 7 slučajeva.

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavila je u utorak slovenska vlada koja za sada Hrvatsku neće skinuti s liste epidemiološki sigurnih država.

Time se broj ukupno potvrđenih zaraza od početka epidemije povećao na 1600, a procjena je da je još 101 aktivni slučaj infekcije. Do sada je među zaraženima bilo 111 smrtnih slučajeva, a trenutno je u bolnici osam bolesnika koji se liječe od covida-19, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Kako su na konferenciji za novinare o stanju koronavirusa u Sloveniji i regiji iznijeli slovenski epidemiolozi, broj zaraza u zadnje se vrijeme povećava u Hrvatskoj ali i u Sloveniji, no još se ne može govoriti o drugom valu epidemije. Hrvatska po navodima slovenskog Instituta za javno zdravlje dobro radi na smanjivanju slučajeva i vjeruje se da će se situacija smiriti.

U Sloveniji je jedno od zadnjih žarišta novih slučajeva infekcije koronom Maribor, gdje je među liječnicima u tamošnjoj bolnici do sada potvrđeno već 7 slučajeva.

Glasnogovornik Jelko Kacin je kazao da postoje uvjeravanja hrvatske strane i infektologa da će Hrvatska zatvoriti noćne lokale i diskoteke, te da Slovenija zato Hrvatsku "u ovom trenutku neće skinuti sa zelene liste" epidemiološko sigurnih država, te tako dati primjer i drugim državama u regiji.

Kacin je ipak slovenskim turistima koji borave u Hrvatskoj poručio da budu oprezni i ne odlaze na masovne zabave i tako riskiraju, te da će slovenska strana i dalje pažljivo pratiti stanje u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
12:11 30.06.2020.

zato otvaramo granicu sa srbijom i bih!to bu bil kaos!

Avatar FrancJunior
FrancJunior
12:17 30.06.2020.

Hitno otvoriti granice za srbijance i bosance, kako bismo otjerali i to malo turista iz EU!

PS
popevke sAm slagal
12:23 30.06.2020.

Nevjerojatno, a baš sam se uplašio. Smiješna, mala, ljubomorna, Zlovenija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije