Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVEDEN

Slovenija: kriminalisti pustili slovenskog ministra gospodarstva nakon obrade

Zdravko Počivalšek
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
30.06.2020.
u 22:57

Nakon što ga je policija pustila Počivalšek novinarima nije želio komentirati događanje, ali je kasnije u priopćenju za javnost naveo  da želi da se optužbe na njegov račun istraže što prije i to "brzo, stručno i bez političke motivacije".

Slovenska policija oslobodila je u utorak kasno navečer slovenskog ministra gospodarstva i potpredsjednika vlade Zdravka Počivalšeka, nakon cjelodnevne kriminalističke obrade tijekom koje je izvršena pretraga njegove kuće i ureda.

Počivalšek je jutros  bio privremeno priveden zbog istrage u kojoj je osumnjičen za nanošenje štete javnim sredstvima, odnosno državnom proračunu, u postupku nabave respiratora i druge medicinske opreme tijekom epidemije koronavirusa.

Nakon što ga je policija pustila Počivalšek novinarima nije želio komentirati događanje, ali je kasnije u priopćenju za javnost naveo  da želi da se optužbe na njegov račun istraže što prije i to "brzo, stručno i bez političke motivacije".

Ostavku zbog tog slučaja dao je ravnatelj slovenske policije, ali i ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs koji, kao i premijer Janez Janša, smatra da je istraga politički motivirana, da je u pozadini djelovanje oporbe i "duboke države" da se destabilizira i sruši aktualna vlada.
Politička  sudbina Počivalšeka koji vodi koalicijsku Stranku modernog centra (SMC), drugu najveću stranku u vladi, bez koje vladajuća koalicija ne bi imala parlamentarnu većinu, ostaje nejasna nakon što je pokrenuta istraga za koju vladajući smatraju da je politički motivirana, dok većina oporbenih stranaka navodi da je postupak protiv Počivalšeka dobar razlog za nove izbore ili glasovanje o povjerenju vladi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije