Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reagiranje

Slovenija: Jednostrana izjava Hrvatske nije dio sporazuma

pahor2
Robert Anić/PIXSELL
12.05.2010.
u 21:20

Takav je odgovor na današnju izjavu hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija večeras objavilo slovensko Ministarstvo vanjskih poslova.

Jednostrana izjava Hrvatske od 9. studenog prošle godine nije sastavni dio Arbitražnog sporazuma potpisanog u Stockholmu 4. studenoga lani. Svaka je takva jednostrana izjava bez ikakvih pravnih posljedica te niučemu ne može promijeniti odluke Arbitražnog sporazuma ili utjecati na njegovo tumačenje.

Takav je odgovor na današnju izjavu hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija večeras objavilo slovensko Ministarstvo vanjskih poslova. Podsjeća se na navode iz Arbitražnog sporazuma prema kojima Arbitražni sud, pored određivanja granične crte na kopnu i moru, mora odrediti i dodir Slovenije s otvorenim morem i režim za uporabu odgovarajućih morskih područja primjenom međunarodnog prava, pravednosti i načela dobrosusjedskih odnosa za postizanje poštene i pravedne odluke te uvažavajući sve relevantne okolnosti i vitalne interese obiju država, kaže se u večerašnjem priopčenju slovenskog MVP-a.

Uz to se dodaje odgovor slovenskog premijera Boruta Pahora koji je u povodu jednostrane hrvatske izjave dao 19. studenoga lani, a njezin je sadržaj uključen u izjavu slovenskog Državnog zbora.

Komentara 87

DE
deputo
13:23 13.05.2010.

a možda je i u tunelu

OB
-obrisani-
14:21 13.05.2010.

Ne u EU

UK
Ugo Kajvez
23:31 12.05.2010.

12.05.2010. u 23:09h brathrvat . Zlovenec jedan ..... odi si traži od talijana trst i od austrijanaca gradec sa štajerskom .... tamo i danas ima zlovencov a u istri nema (ili min. broj) .... ali pazi da ti hrvati nebudu tražili povrat kopra sa okolicom ... pogledaj si popis stanovništva iz 1910g. ........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije