Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRANICA

Slovenija: Hrvatska ne plaća troškove za zajedničke prijelaze

GP Kaštel
Duško Marušić/PIXSELL
29.12.2013.
u 17:46

Dogovoreno je da će Hrvatska plaćati paušal po kvadratnom metru površine prostora koji hrvatski službenici koriste

Slovenska televizija RTV SLO na svojoj je stranici objavila kako Hrvatska ni šest mjeseci od ulaska u Europsku uniju, kada su hrvatski policajci carinici preselili u zajedničke granične prijelaze, Sloveniji nije platila ništa za troškove poslovanja tih prijelaza.

Dogovoreno je da će Hrvatska plaćati paušal po kvadratnom metru površine prostora koji hrvatski službenici koriste. Tim se novcem između ostalog plaća grijanje, struja, voda, odvoz smeća i slično. Međutim, kako javlja RTV SLO, Hrvatska Sloveniji nije isplatila naknadu.

Podsjetimo, ministri unutarnjih poslova Hrvatske i Slovenije Ranko Ostojić i Gregor Virant u srpnju su se susreli na graničnom prijelazu Kaštel gdje su izrazili zadovoljstvo funkcioniranjem zajedničkih prijelaza.

- Drago mi je da mogu izraziti zadovoljstvo, kao i slovenski kolega ministar, što smo čuli od policajaca koji vode ovaj granični prijelaz da se uspješno odvija njihova suradnja - kazao je tada Ostojić.

Komentara 14

LI
libero
20:16 29.12.2013.

Ako je to istina e stvarno smo gov... i to veliko...

DH
dalibor.hren
20:03 29.12.2013.

Vjerojatno će za to odgovarati čistačica a ne premijer i resorni ministar.

KO
kolarjeva3
18:44 29.12.2013.

A je** ga ne mogu vjerovat opet Slovenija !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije