Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigli do Novske

'Slovenia Classic Rally 2013' kroz Hrvatsku

oldtimeri (1)
Foto: Željko Gašparović/VLM
1/6
11.05.2013.
u 19:39

„Slovenia Classic Rally“ dug oko tisuću kilometara održava se sedmu godinu za redom, a ovo je druga da se voze i kroz Hrvatsku.

Od 8. do 13. svibnja vozi se „Slovenia Classic Rally“, mala karavana oldtimer automobila. Nakon starta iz Trsta, vožnje kroz Sloveniju, Istru, kroz susjednu Bosnu i Hercegovinu, nakon obilaska Plitvičkih jezera, dovezla se do Novske.

Ovo je sedma godina kako se održava ovaj rally, a druga godina kako Klub klasičnih i sportskih vozila iz Ljubljane i „Ancient and Classic Vehicles club iz Belgije dolaze u svojim automobilima u Hrvatsku. Ovogodišnji Rally dug je oko tisuću kilometara, a za sada ga ovi vremešni ljepotani prelaze bez poteškoća.

Možda samo nakon sunčane Istre, dojam kvari kiša, posebno vlasnicima kabrioleta.

U karavani su nekoliko Triumpha, MG-a, Porschea i BMW, dvosjedi starost nešto više od pola stoljeća, čiji su vlasnici spojili svoju strast i ljubavi prema oldtimerima, putovanjem i otkrivanjem lijepih destinacija.

Jednu od njih, Lonjsko polje, pronašli su na Internetu i došli vidjeti prirodne ljepote, Krapje, europsko selo graditeljske baštine. Svidjelo im se pa su se odlučili i za odmor u Ekoetno selu „Strug“, od kuda će nakon noćenja krenuti dalje na put.

- Svaki od ovih automobila je umjetničko djelo, kazao je Etienne Stalpaert, ponosni vlasni Triumpha i vozač s više od dvadeset nastupa na prestižnom reliju Monte Carlo, i drugim krajevima svijeta.

- Ovo je dobar trenutak za sve nas pa vozimo ovaj rally kako bi i obilježili ulazak Hrvatske u članstvo Europske Unije, naglasio je gospodin Majkl Peaning iz Belgije, vlasnik MG-a iz 1953. godine.

Skupi automobili, ali dobra investicija koju njihovi vlasnici paze. Gdje god su se parkirali odmah su zaokupili pažnju, a i njih je zainteresirao dobro očuvani Opel record iz 1978. godine. Novljaninu, Matiji Božiću, vlasniku ovog automobila ponudili su kupnju, no on je prihvatio samo poslovnu kartu, jer ponuda će vrijediti i dalje.

>>Romi obilježili svoj praznik po prvi put u Novskoj

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije