Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arbitraža na dnevnom redu
Povratak na članak

Slovenci: Sud EU objavit će tužbu, Hrvatsko ministarstvo: Neće

Europska komisija nije se željela priključiti slovenskoj tužbi protiv Hrvatske.

Komentari 11

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
17:47 12.09.2018.

A zašto Hrvatska nije tužila Sloveniju odmah po otkrivanju zavjere slovenskih političara i nekih sudaca u arbitraži?! Da je to učinila, danas ne bi imali ovaj teatar. Ima li uopće u Hrvatskoj odgovornih političara i kako kazniti nekompetentne uhljebe?!

VL
ST
stefj
17:43 12.09.2018.

Ovdje je bitno da Hrvatska angažira pravne stručnjake, a ne da kao kod arbitraže radi promjene vlasti mijenja cijelu ekipu i uhljebljuje politički podobne (Linić ubacio uhljebe iz Rijeke, a izbacio međunarodno priznate stručnjake)... Ako se pravno gleda, uvijek se gleda što je bilo prije, a to je da je Slovenija prva prekršila pravila arbitraže i time kompromitirala cijeli postupak. Ako će se gledati politički, onda rezultat može biti svakakav... Zato je bitno da je to sud, i da imamo jaku pravnu ekipu na svojoj strani...

VL
AN
ante92
18:10 12.09.2018.

Dogovorite se već jednom, da vas ne gledamo ni slušamo više.

VL
DU
Deleted user
07:42 13.09.2018.

Jednostavan odgovor zašto Hrvatska nije tužila, prvo Hrvatski sabor je jednoglasno donio rješenje kojim Hrvatska izlazi iz Arbitražnog postupka zbog kompromitacije. Drugi je razlog što se Hrvatska željela zatezati odnose, ali eto Slovenija ustraje. Normalno bi bilo da Hrvatska tuži Sloveniju sudu za prava mora u Štrasburu, ali imamo blesave ministre koji su izgleda birani negativnom selekcijom i važi pravilo što više si toga upropastio to si bolji kandidat za ministra. Tu tužbu trebalo je poslati prije deset i više godina, kada je bilo pravo vrijeme. Sada smo sužnji i protektorat Brisela. A vlast je višepotencijalno blesavija negoli prije.

VL
Avatar Pezo
Pezo
17:49 12.09.2018.

Ja sam odmah bio rekao da se Slovenija badava trudi u vezi granice na moru. Svaki put kad bi Slovenska brodica došla u naše teritorijalne vode trebalo bi ih privesti a Slovenske policajce razoružati pa nek onda intervernira Ljubljana.

VL
RI
river
22:53 12.09.2018.

Ovaj nrhed stvarno misli da RH ima previse morske obale I mora I da bi trebali Zlovencima dati stotinjak kilometara da nemoraju dolaziti u RH na more.Onda moraju dati Crnoj par stotina km pa Bosni...Tako bi se smanjili problem sali problem sa turistima u RH I svi bi bili sretni

VL
MA
Mama
23:23 12.09.2018.

arbitraža ide jako u korist HR,treba iskoristiti pritisak koji je Sabor i Vlada napravio na Sud,posuti se pepelom i prihvatiti ovo,jer tesko da cemo ikad dobiti povoljnije rjesenje i poceti sto uze surađivati sa SLO

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.