Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELE TUŽITI HRVATSKU
Povratak na članak

Slovenci su nestrpljivi, ali EU i dalje ne otkriva hoće li im odgovoriti

Glasnogovornik Komisije Margaritis Schinas odgovorio je niječno na novinarski upit hoće li Komisija na svom sastanku u utorak u Strasbourgu imati na dnevnom redu odgovor na slovensko pismo i znači li to da Komisija neće ni odgovarati na to pismo.

Komentari 16

Avatar Celzijus
Celzijus
15:15 11.06.2018.

Prema nekim novijim istraživanjima, Slovenija navodno ima more. Očevici tvrde da su ga vidjeli oko Pirana i Kopra, a prema njihovim svjedočanstvima u Piranskoj je luci zabranjeno sidrenje brodova dužih od 5 metara, jer zalaze u međunarodne vode. U sklopu koparskog hotela Triglav u tijeku je i izgradnja suvremenog bazena s morskom vodom, čime će se površina slovenskog teritorijalnog mora povečati za 43 %. Slanost mu je nešto manja od 38 promila, čime slovensko more spada u neslanije šale ovog dijela Sredozemlja.

VL
KA
kajinx
14:35 11.06.2018.

Kekeci, vratite Svetu Goru!

VL
KA
kajinx
14:34 11.06.2018.

Kekeci, vratite Svetu Goru!

VL
Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
14:39 11.06.2018.

Umjesto da Slovenija i Hrvatska budu primjer dobrosusjedske suradnje, Slovenija zbog svog geografskog nedostataka, ponaša se kao mali agresor, ali na njihovu žalost bez municije. Da je politika slovenskih političara normalna, mogli smo im dati koncesiju na 50 ili 1000 godina i ne bi bilo nikakvih problema između dvije zemlje, a ovako, moramo im reći, e neće moći tako!

VL
Avatar Oneill
Oneill
15:02 11.06.2018.

vi ste i bistrići i mudrići u jednom a pola vam vaše Države žive u Hrvatskoj možda zato mislite da smo Loša Zemlja malo razmislite a ne da pravite sami od sebe Budalama.

VL
DU
Deleted user
14:38 11.06.2018.

ja bi volio da nas slovenija tuzi i da europska komisija zauzem njihovu stranu - u tom slucaju vise nikakve arbitraze i prenemaganja nisu moguci nego samo ono sto znamo od samog pocetka - sud za pravo mora u hamburgu i puna implementacija medjunarodnog prava koje se sigurno nece modificirati zbog nekakvih podalpskih bedaka. ovime imamo priliku pokazati zube i nasem okruzenju i mlitavom briselu da nismo vreca za nabijanje.

VL
BL
bljak007
17:02 11.06.2018.

Erjavec je priključen na aparate.

VL
DU
Deleted user
16:51 11.06.2018.

Umrijet će @Mađarska Ina eks prava hrvatina / EU Janez dok se bilo šta pokrene... poslije imamo njega na duši ? Kad će jedrit konačno on kao svoj na svome prema otvorenom vanka ?

VL
Avatar nekakav
nekakav
14:37 11.06.2018.

zar je jako teško prihvatiti da je arbitražna odluka tu, i da nitko iz eu-a nije rekao da je protuzakonita?! da, zlovenci će na dati na sud, ovaj put na pravi sud. i taj sud bude uzeo arbitražnu odluku kao jedino meritorno što ima. i utvrditi da hrvatska nije poduzela sve pravne korake koje je trebala, ukoliko je imala stvarnu namjeru izaći iz arbitražnog postupka. znate ono, pokrenuti postupak pred jednim tijelom.. mi imamo samo zaključak hrvatskog sabora od 29. srpnja 2015. godine. sjećate se, zoki milanović i demagogija na visini, arogancija također, a bliže se novi parlamentarni izbori. i što radi zokijeva ekipa? ništa, obavještava arbitražni sud da oni, hrvatska, izlaze iz postupka. dal su pokrenuli proceduru za koju su imali godinu dana? nisu. došao orešković, pa u borbi most-a i hdz-a nije bilo prostora za arbitražu. i prošla godina dana, a sud je radio i dalje. i presudio.. i dao rok... mi ništa. jer 'mi smo izašli'. baš zgodno, al sam za domaću uporabu. ja se inače čudim da kod nas nije bilo prave objektivne rasprave o samoj presudi. jer je medijski bolja i prodavanija priča da smo 'izgubili' zaljev! što smo izgubili, a da smo prije imali? dal je granica u piranskom zaljevu bila ikad određena? nije, sve je to bila italija, tek kad je tito to uzeo, postalo je jugoslavensko. ne slovensko, ne hrvatsko, da podsjetimo. jadransko more je bilo teritorijalno more jugoslavije, ne njenih republika. pogledajte zakonsku regulativu tog doba, a posebno upise u zemljišnim knjigama.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.