Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTAVLJENA 2015. GODINE

VIDEO Večernji na granici sa Slovenijom, počelo uklanjanje žice: 'Drago mi je da smo dočekali taj dan'

Slovenska vojska uklanja žilet-žicu na granici s Hrvatskom
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/21
15.07.2022.
u 14:27

– Uklanjanje žice nadomjestit ćemo promjenom taktike i metodologije rada, većom uporabom tehničkih sredstava, slanjem dodatnog osoblja na granice i pojačanom međunarodnom suradnjom – rekao je Lindav.

Slovenija je danas krenula s uklanjanjem žice koju je postavila 2015. godine na granicu s Hrvatskom, a s ciljem da se lakše kontrolira ilegalan prelazak granice. Uklanjanju žice na graničnom prijelazu Metlika nazočila je ministrica unutarnjih poslova Slovenije Tatjana Bobnar kao i vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja policije Boštjan Lindav. Početak skidanja žice popratili su reporteri Večernjeg lista.

– Drago mi je da smo dočekali dan kada počinjemo uklanjati žicu koja je postavljena u neka drukčija vremena – rekla je Bobnar dodajući da su tada bilježili 12 tisuća dnevnih prelazaka granice. Rekla je kako ''migracije nisu i neće prestati'', ali i da je ova postavljena žica ''nesrazmjerna mjera''.

Snimio: Boris Ščitar

– Nikakva ograda ne može spriječiti migracije – kazala je dodajući da je ta žica ''prouzročila mnoge tragedije uz Kupu'', misleći na ljude koji su stradali na svom putu.

Poručila je i kako su svjesni da su pred njima izazovi, ali i da će ''koristiti druge načine da osiguraju sigurnost''.

– Uklanjanje žice nadomjestit ćemo promjenom taktike i metodologije rada, većom uporabom tehničkih sredstava, slanjem dodatnog osoblja na granice i pojačanom međunarodnom suradnjom – rekao je Lindav.

Poručio je kako se nitko ne treba bojati sigurnosti jer je, kaže, slovenska policija osigurava u iznimno visokoj mjeri.

Ključne riječi

Komentara 28

IC
ICCO
14:53 15.07.2022.

Koliko tisuća životinja ste ubili vašom žilet žicom I koliko desetaka tisuća osakatili a koliko ih je patio I krvarilo? Nećemo vam to zaboraviti, sramite se do svojeg kraja vi koji ste to naredili.

VI
Vivian
15:13 15.07.2022.

E, sad bi bilo logicno tu zicu premjestiti na granicu sa Vojvodinom, BiH i CG

DU
Deleted user
23:05 15.07.2022.

jel su dosli onaj hdz-ovac sa sinom da to skinu ovaj vikend ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije