Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆEN PO EUN-u

Slovenci ga traže jer je osuđen zbog dvaju ubojstava

lisice
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
03.02.2014.
u 19:35

Dragutin K. (73) u Sloveniji je osuđen na 12 godina zatvora zbog dvaju ubojstava i pokušaja ubojstva. Dio kazne već je odslužio

Dragutin K. (73) uhićen je po europskom uhidbenom nalogu (EUN) koji je za njim raspisala Slovenija.

Slovenci ga traže radi izdržavanja kazne zatvora jer je u susjednoj državi bio osuđen zbog dvostrukog ubojstva i pokušaja ubojstva. Događaj se zbio 3. svibnja 1988. ispred kuće Dragutina K. u Spodnjem Sečovu u Sloveniji. Tada su ga napale tri osobe, a braneći se ubio je dvojicu, dok je trećeg ranio. Zbog ubojstva u prekoračenju nužne obrane bio je osuđen na 12 godina zatvora. U zatvoru je proveo pet godina i mjesec dana, a nakon što je pušten na jedan vikend, u zatvor se više nije vratio. Ostalo mu je još šest godina i 11 mjeseci zatvora pa je za njim raspisan EUN. Određen mu je istražni zatvor, a do uhićenja je živio u Zagorju.

>> Bježeći pred europskim uhidbenim nalogom skočio s balkona i slomio kost

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije