Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
evakuiran terminal

Slovenac u frankfurtskoj zračnoj luci prijetio policiji i vikao 'Allahu Akbar': Prebačen u psihijatrijsku bolnicu

Evakuirana zračna luka u Frankfurtu
Foto: Screenshot/Twitter
1/3
18.01.2021.
u 09:36

Ne postoje dokazi o političkoj pozadini incidenta ni dokazi da je uhićeni Slovenac imao pomagača

U zračnoj luci u Frankfurtu, 38-godišnji Slovenac u subotu je prijetio policiji i uzvikivao "Allahu Akbar". Muškarac je uhićen, a potom u nedjelju prebačen u psihijatrijsku bolnicu u Frankfurtu.

Frankfurtska je policija izvijestila kako je policijska operacija prošla bezopasno za putnike te kako ne postoje dokazi o političkoj pozadini incidenta niti dokazi da je uhićeni Slovenac imao pomagača, piše Fenix magazin

Frankfurtski mediji javili su kako je zbog policijske akcije dva i pol sata bio zatvoren dio zračne luke na terminalu 1 te dio regionalnog željezničkog prometa.

Pozivajući se na izjavu glasnogovornika policije, Radio FFH prenosi kako je policijska patrola u subotu u 17 sati i 16 minuta u zračnoj ruci u Frankfurtu zaustavila 38-godišnjeg muškarca koji, suprotno zakonskoj obvezi, nije nosio masku prilikom kretanja u zračnoj luci. Tada je muškarac, za kojeg je kasnije utvrđeno da je slovenski državljanin, postao agresivan i počeo prijetiti policiji riječima: “Sve ću vas pobiti, Allahu Akbar."

Zbog prijetnji i pružanja otpora policiji, poduzete su mjere predostrožnosti i provjere prtljage 38-godišnjeg muškarca te provjere navoda o naoružanom muškarcu u prostoru terminala 1. Zbog toga su bili blokirani dijelovi tog terminala.

Objavom o premještaju uhićenog Slovenca iz pritvora u psihijatrijsku bolnicu opovrgnuti su navodi stranih medija koji su javili da je 38-godišnji muškarac iz Slovenije ubijen. 

Komentara 11

DU
Deleted user
09:47 18.01.2021.

slovenac i alahu akbar su dva suprotiva pojma...

Avatar Ledeni
Ledeni
10:02 18.01.2021.

Slovenec, kliče se Mujo.

GO
goriodgorijeg
10:02 18.01.2021.

Hvala na prastaroj ponavljanoj informaciji V.L. brzi ste kao munja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije