Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koji peh!

Slovenac doživio havariju u Vrgadskom kanalu i ostao bez jedrilice

jedrilica
MPPI
12.02.2015.
u 17:01

Potraga je započela na prijavljenoj poziciji nezgode, a potom nastavljena na sjevernoistočnoj strani otoka Kornat te Smokvici i Kurbi veloj

Slovenski državljanin ostao je bez jedrilice nakon što je jučer oko 23.30 sati u Vrgadskom kanalu u blizini otoka Murtera doživio pomorsku nezgodu.

B.K. (rođen 1968. godine) plovio je pomoću motornog pogona jedrilicom ''Vesna“ dužine 11,72 metara, luke upisa Zadar, u smjeru otoka Kaprije kada je u blizini svjetionika Prišnjak ostao bez pogona zbog prodora mora u trup jedrilice. Kako javlja Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Slovenac je napustio jedrilicu brodskim tenderom te se iskrcao u Murteru. Sljedećeg jutra prijavio je njen nestanak u Lučkoj kapetaniji Šibenik nakon čega je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u suradnji s Pomorskom policijom pokrenula akciju traganja za plovilom.

Ona je započela na prijavljenoj poziciji nezgode, a potom nastavljena na sjevernoistočnoj strani otoka Kornat te Smokvici i Kurbi veloj. Nažalost, nestala jedrilica nije uočena. Plovila Kapetanije i Pomorske policije opozvana su iz daljnje potrage jer se pretpostavlja da je jedrilica najvjerojatnije potonula. Očevid je u tijeku.

>>Zbog jakog nevremena dvije jedrilice u dubrovačkom akvatoriju pretrpjele havariju

>>Zbog bure i valova nasukale se jedrilica i jahta

Komentara 2

Avatar comparator
comparator
17:30 12.02.2015.

Zašto se ne drži planinarenja ili skijanja ? Johodleii !

OB
ObrenM
19:46 12.02.2015.

Sto bi generalije janeza izazvale medjudrzavni incident?Zanimljivo pitanje -cije vlasnistvo je plovilo i dali je osigurano?Zasto nakon "havarije"nije odmah pozvao 112 ,a tek sutra je prijavio "nesrecu".Hoce li hrvatska osiguravateljska kuca isplatiti stetu.Obzirom kako se je spasio vidi se da se je dobro pripremio.Dali bi za ovakav slucaj u Sloveniji Hrvat bio ovako zasticen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije