Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesavjesni vozač

Slovenac 237 km/h, a Turčin i Nijemac jurili čak 246 km/h

brzina,
MUP/Arhivska fotografija
23.08.2010.
u 12:36

Riječ je o slovenskom državljaninu koji je pritiskanjem papučice gasa postao rekorder akcije kontrole brzine na autocesti Zagreb – Lipovac koju su 20. kolovoza proveli prometni policajci iz Kutine.

Još jedan nesavjesni vozač prošao je tek s novčanom kaznom (tri tisuće kuna) i zabranom vožnje u Hrvatskoj na godinu dana. Riječ je o slovenskom državljaninu koji je pritisnuo papučicu gasa svog Mercedesa sve do brzine od 237 kilometara na sat i tako postao rekorder akcije kontrole brzine na autocesti Zagreb – Lipovac koju su 20. kolovoza proveli prometni policajci iz Kutine.

Tijekom provođenja akcije nepropisna brzina mjerena je laserskim uređajem te je ''uhvaćen'' 31 vozač koji se nije pridržavao propisane brzine kretanja. Ispitivanju alkoholiziranosti za vrijeme akcije podvrgnuto je 30 vozača, ali su kod svih rezultati bili negativni.

Kutinski prometni policajci tijekom ove akcije dijelili su vozačima, a naročito stranim državljanima, prigodne letke tiskane na engleskom i njemačkom jeziku u kojima se nalaze upute o sigurnom sudjelovanju u prometu, s posebnim naglaskom na poštivanje ograničenja brzine kretanja vozila i upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, izvijestila je policija.

Nijemac i Turčin jurili čak 246 kilometara na sat

U subotu oko 15 sati policija je kod Oriovca zaustavila Audi A4 njemačkih registracija zbog vožnje brzinom od 246 kilometara na sat. 37-godišnji vozač iz Njemačke zaradio je 7000 kuna novčane kazne te zabranu korištenja inozemne vozačke dozvole na području RH u trajanju od 12 mjeseci.

U ponedjeljak oko 3 sata policija je na autocesti kod Sibinja zaustavila Mercedes CL 500 talijanskih registracija zbog vožnje brzinom od također 246 kilometara na sat. Vozač, 38-godišnji Turčin, zaradio je istu kaznu kao i Nijemac.

Komentara 63

Avatar zanusi13
zanusi13
12:59 23.08.2010.

Daj, pustite jadnog Slovenaca neka uživa, shvatite da kod kuće ne može razviti tu brzinu jer dok dođe do 150 već je na nekoj granici....lol

1J
1japan
17:51 23.08.2010.

do 150 kmh se treba novčano kažnjavati preko te brzine psihijatrijskim lječenjem . struka nek odluči

SZ
Sve za ▄▀▄▀ JUMPER
11:41 24.08.2010.

. Naplatiti im a posebno Jorasima drakonske kazne kakve i Hrvati plaćaju u njihovim zemljama !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije