Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preživio pokušaj atentata

Slovački premijer otpušten iz bolnice, izrazio je želju da nastavi oporavak kod kuće

Police officers are outside the F.D. Roosevelt University Hospital
Foto: Antonio Bronic/REUTERS
1/5
30.05.2024.
u 22:47

Napadač na Fica, kojeg su slovački mediji identificirali kao Juraja Cintulu (71) odmah je uhićen i stavljen u pritvor pod optužbom za pokušaj ubojstva

Slovački premijer Robert Fico, koji je prije 15 dana ranjen iz vatrenog oružja, otpušten je iz bolnice u Banskoj Bystrici gdje je bio hospitaliziran nakon napada i nastavit će oporavak u svom domu u Bratislavi, javili su slovački mediji.

Do napada je došlo 15. svibnja kada je Fico ušao među svoje pristaše, nakon sjednice vlade u Handlovi, mjesta u središnjem dijelu Slovačke. Odmah je podvrgnut dvjema operacijama od nekoliko sati u bolnici u Banskoj Bystrici. "Robert Fico premješten je večeras iz naše bolnice prema Bratislavi", rekla je Ruzena Mataseje, glasnogovornica bolnice, bez pojašnjenja o tome kamo je točno transportiran Fico.

Tijekom jutra direktorica bolnice Miriam Lapunikova rekla je da je premijer izrazio želju da nastavi oporavak u svojem domu nakon što napusti njihovu bolnicu. Bolnica u Banskoj Bystrici rekla je da je zadovoljna stanjem predsjednika vlade koje se popravlja.

Napadač na Fica, kojeg su slovački mediji identificirali kao Juraja Cintulu (71) odmah je uhićen i stavljen u pritvor pod optužbom za pokušaj ubojstva.

GALERIJA Pokušaj atentata na Slovačkog premijera

Police officers are outside the F.D. Roosevelt University Hospital
1/28

Komentara 1

ST
sttipe
21:18 31.05.2024.

Premijerska fotelja bilo koje zapadne zemlje je sprdačina, pokraj ekipe iz Davosa, i "Europske", (njihove) komisije.. Nema diktatora krvavijih ruku, od "ujedinjenog plemstva"!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije