Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ipak uspjeli

Slovačka ratificirala fond za spašavanje euro zone

'Slovak Prime minister Iveta Radicova gives a joint press conference with European Commission President Jose Manuel Barroso (not pictured) after their working session on July 13, 2010 at the EU headqu
'GEORGES GOBET'
13.10.2011.
u 21:22

Plan su podržali opozicijski socijaldemokrati, uz uvjet da se ide u prijevremene izbore.

Parlament druge najsiromašnije zemlje euro zone, Slovačke, ratificirao je plan za spas Grčke, koji je prije dva dana odbila, što znači da sada svih 17 država euro zone odobrava plan kojim će pokušati riještit ekonomsku krizu, javlja BBC.

Podsjetimo, slovačka vlada na čelu sa Ivetom Radičovom pala je pokušavajući neuspješno uvjeriti parlament da njihova zemlja treba dati 7,7 milijardi eura u Europski fond za financijsku stabilnost. Unatoč tome, danas je dogovor postignut s opozicijskim socijaldemokratima, uz uvjet da se ide u prijevremene izbore.

Bez Slovačke Europski fond za financijsku stabilnost ne bi mogao zaživjeti jer ga mora ratificirati svih 17 zemalja euro zone.

Ključne riječi

Komentara 14

SA
sadaive
23:18 14.10.2011.

Sva pomoć svijeta nemože spasiti grke,to je lijeni narod,kao i njihova trofazna braća,piti,jesti ,pevati,čupkati braboljke..

UK
Ugo Kajvez
23:41 13.10.2011.

Bravo banana slovačka, ...... prije ste primali naredbe od moskve sada od brisela, stvarno ste daleko dogurali da siromašna slovačka finacira bogatiju grčku. (Slovačka cca 17tis eura/stan naspram Grčka 29tis eura/stan) . Demokracija na visini ... glasovat će te toliko dugo dok ne izglasate kako mi (brisel) tražimo ...... dobrodošli u novi EUSSR ........

TO
Toni50
01:49 18.10.2011.

Prisiljeni i ucijenjeni pristali !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije