Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO IVANE HODAK

Šlogaru potvrđeno 30 godina zatvora, ima pravo na žalbu

'05.07.2011., Opcinski sud, Zagreb - Sudjenje Mladenu Slogaru, ubojici Ivane Hodak, zbog pljacke koju je pocinio poslije njezina ubojstva.  Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
12.10.2011.
u 07:30

Mladen Šlogar Žila osuđen je na 30 godina zatvora zbog ubojstva Ivane Hodak, kćeri odvjetnika Zvonimira Hodaka i bivše potpredsjednice Vlade Ljerke Mintas-Hodak.

Mladenu Šlogaru Žili (63) Vrhovni je sud, kako neslužbeno doznajemo, potvrdio prvostupanjsku presudu kojom ga je vijeće zagrebačkog Županijskog suda, pod predsjedanjem suca Ivana Turudića, u ožujku lani osudilo na 30 godina zatvora zbog ubojstva Ivane Hodak (26). Mlada odvjetnica, kći odvjetnika Zvonimira Hodaka i bivše potpredsjednice Vlade Ljerke Mintas-Hodak, ubijena je 6. listopada 2008. na stubištu svoje zgrade. Šlogar se teretio da ju je ubio iz bezobzirne osvete, a kako je riječ o kazni dugotrajnog zatvora, ima pravo na još jednu žalbu.

Vrhovni sud odbio je žalbe i obrane i tužiteljstva. Tužiteljstvo je tražilo veću kaznu, odnosno maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, dok je obrana upozoravala na neke propuste. Najspornije im je bilo Šlogarovo priznanje u policiji, za koje su tvrdili da je na neki način iznuđeno. Obrana je tako zauzela stav da nije isključeno da je Šlogar priznao nakon što mu je policija na papir napisala što da kaže. No s obzirom na to da je Šlogarovom ispitivanju na policiji nazočio i njegov odvjetnik, koji nije stavio ni primjedbu na dani iskaz ni primjedbu na zapisnik, Vrhovni sud je takav navod u žalbi smatrao neutemeljenim.

Tijekom sudskog postupka Šlogar se branio šutnjom pa mu je pročitan iskaz dan na policiji i pred istražnim sucem. Cijelo suđenje odavalo je dojam kao da se njega cijela ta priča ne tiče.

Ubojstvo Ivane Hodak šokiralo je hrvatsku javnost, a zbog njezine nasilne smrti tadašnji premijer Ivo Sanader smijenio je i ministra i ravnatelja policije te ministricu pravosuđa. Slane su poruke da država neće dopustiti organiziranom kriminalu da je zastraši, pa je nemalo iznenađenje bilo kada su sve teorije zavjere pale u vodu jer se pokazalo da je nevinu djevojku ubila – skitnica.

Ključne riječi

Komentara 22

SL
slavkodjurek
08:16 12.10.2011.

Prestava za narod, u glumačkoj izvedbi vojno-policijskih glumaca u suradnju sa odvjetničko-sudačkim glumcima a u režiji obavještajnog pozemlja, Narode puši.

MM
mad_max
08:17 12.10.2011.

žrtveno janje

Avatar Vucibatina
Vucibatina
07:56 12.10.2011.

Koliko če Horvatinčić dobit za dvoje ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije