Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slobodna hrvatska

Bivši članovi Živog zida osnivaju novu aktivističku stranku, otkrili razloge nezadovoljstva

slobodna hrvatska
Foto: Facebook
19.02.2016.
u 15:54

Presudan trenutak za masovnije napuštanje stranke bilo je izbacivanje supredsjednika stranke Damira Trnačića. Dogodilo se to odlukom Glavnog odbora na prijedlog Suda časti, što je također nelegalno, tvrde iz Inicijative SH, jer Skupština bira i razrješuje članove Glavnog odbora.

Bivši članovi Živog zida koji su do razlaza sa strankom nakon parlamentarnih izbora bili aktivni koordinatori i predsjednici većine ogranaka, ali i aktivisti, sutra osnivaju novu političku stranku Slobodna Hrvatska u zagrebačkom hotelu Laguna na Trešnjevci.

Budući da je Slobodna Hrvatska još inicijativa, članovi odbora su Dušan Cvetanović, prof.dr. Dražan Dizdar, Damir Trnačić, Ivona Gojković i Antonio Dražović.

Od 140 članova Živog zida koji su na parlamentarnih izborima bili na izbornim listama, 51 je prešao u inicijativu Slobodna Hrvatska. Sutrašnju osnivačku Skupština činit će 120 članova. Izabrat će 3 supredsjednika, 25 članova Središnjeg odbora i 5 članova Nadzornog odbora stranke.

– Razlog istupanja iz Živog zida je sklonost soliranju nekih članova, zapuštenost organizacija i izrazito loša kampanja. Slobodna Hrvatska bit će demokratska stranka, uzor nam je talijanska stranka '5 zvjezdica' koja kao i mi funkcionira po principu neposredne demokracije – rekla je glasnogovornica Tajna Pavlović Stojić. Na pitanje što će učiniti ako na deložaciju susretnu članove Živog zida, kaže:

– Naš cilj je građanima kojima prijete deložacije pružiti pravnu pomoć kako bi se deložacija spriječila budući da je to zadnji korak u procesu izbacivanja građana iz njihovih domova – rekla je Pavlović Stojić.

Odbacuju navode da su u Živome zidu pokušali napraviti puč.

U priopćenju kronološki navode što se događalo u Živome zidu pred parlamentarne izbore – u kolovozu 2015. Nensi Krupić nelegalno je isključena iz Glavnog odbora budući da ju nije smijenila Skupština. Učinjene su i promjene Statuta donesene na Glavnom odboru stranke koje je morala potvrditi Skupština, a ona se nikada nije održala. Izmijenjeni statut poslan je u Ministarstvo uprave, što znači da je zapisnik sa neodržane Skupštine bio falsificiran, navode iz Inicijative Slobodna Hrvatska. 

Presudan trenutak za masovnije napuštanje stranke bilo je izbacivanje supredsjednika stranke Damira Trnačića. Dogodilo se to odlukom Glavnog odbora na prijedlog Suda časti, što je također nelegalno, tvrde iz Inicijative SH, jer Skupština bira i razrješuje članove Glavnog odbora.

Od ukupno 21 županijske, gradske i općinske organizacije Živog zida – 9 predsjednika tih organizacija pridružilo se inicijativi Slobodna Hrvatska, 6 ih u Živome zidu nije aktivno, a 7  predsjednika ostalo je u Živome zidu, navode članovi inicijative Slobodna Hrvatska. 

>> Iz Sinčićeva stožera uzvratili Opačić: Vaša politika je politika propasti Hrvatske!

Komentara 25

CA
campa
13:15 19.02.2016.

Pametna inicijativa mladi su svatili da se od rada nemože živjeti pa sreću traže u Hrvatskoj najprofitabilnijoj djelatnosti gdje se puno prića,praljeva iz šupljeg u prazno,manipulira ideologijom i vjerom a zarada je zajamčena i redovna.

BA
balic
13:26 19.02.2016.

ma nek se osniva.ako se mogu sami financirati nije me briga. Zasto bi oni iko od njih isli u realni sektor raditi,pa vidi ti kak im sve vesto trsti iz ociju. rig. dosta je sisaca drzavnog proracuna.Nitko tko nema dvjesta tisuca clanova ne moze biti stranka.,dosta vas je .radite za drustvo a ne da drustvo za vas neradnike radi. Ni dana u zivotu ti motike uzeli nisu u ruke,kamo li da su nesto drugo radili.

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
16:16 19.02.2016.

Dušan, Dražan, Ivona, i jos jedan vjecni student (bacc.) .... Neka se udruze sa lignjunovom strankom, slicno se nekako zovu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije