Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

General Slobodan Praljak ostavio oproštajno pismo

Slobodan Praljak
Boris Ščitar
01.12.2017.
u 00:02

U Praljkovu domu bilo je pohranjeno zapečaćeno pismo koje je stiglo prije dvije godine s uputom da se otvori u slučaju njegove iznenadne smrti.

Otkako je hrvatsku, ali i svjetsku javnost zaprepastila vijest o samoubojstvu Slobodana Praljka koji je usred haaške sudnice ispio bočicu s otrovnom tekućinom, teško se oteti dojmu da je general predosjećao ili pak raspolagao informacijama da će sud potvrditi osuđujuću presudu. 

Umjesto da bude pod stigmom ratnog zločinca, kakvim se nije osjećao, radije je izabrao smrt. Čini se da je prethodno detaljno razradio scenarij. Prema informacijama kojima raspolaže Večernji list, na najcrnji scenarij bio je spreman još prije dvije godine kada je i krenuo u razradu svojeg samoubilačkog plana. A o tome planu, kako se čini, ni njegovi prijatelji pa ni članovi njegove najuže obitelji nisu znali ni najmanju sitnicu.

U njihovu domu na zagrebačkom Kraljevcu, koji su nakon šokantne vijesti iz Haaga počeli obilaziti brojni Praljkovi prijatelji i suradnici, bilo je pohranjeno zapečaćeno pismo s posljednjom željom haaškog uznika, koje je stiglo prije dvije godine s uputom da se otvori samo u slučaju njegove iznenadne smrti, što se na kraju i dogodilo...

>>Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Komentar Nine Raspudića: Hrvatski idioti pobijede u ratu, ostanu bez entiteta i na kraju ih osude

>>Nizozemska sramota: Da je hitna pomoć došla za 10 minuta, Praljak bi bio živ

>>Psihijatar Vlado Jukić: 'To je svjestan čin sa snažnom porukom: nisam zločinac'

>>Predsjednica će Haaški sud kritizirati u Ujedinjenim narodima

Ključne riječi

Komentara 184

ZE
zebra11
21:02 30.11.2017.

Nezapamćena cenzura je na djelu. Tisuće profila je blokirano na fejsu, index-u i jutarnjem, milijuni postova izbrisani zbog podške generalu Praljku jučer i danas. Tko stoji iza toga? Inicijativa mladih za ljudska prava iza koje stoje članovi SDP-a, SDP dežurnii komentatorski zgubidani koji se okupljaju preko razno raznih fejs stranica i razne partijske udruge. Dobro su kordinirani i organizirani, pretražju portale i fejs stranice odnosno komentare koji ugrožavaju njihove interese te masovnim prijavljivanjima nepočudnih komentara iskorištavaju robotizirani fejs sustav. Povezani su i sa moderatorima i administratorima sa večernjaka, 24 sata, jutarnjeg, NET-a i index-a koji također blokiraju sve koji nisu njihovog svjetonazora. Povezani su i sa SDP kadrovima u MUP-u koji također provode čistku i prijavljuju fejsu nepoćudne fejs statuse.Ti jugo-ljevičari smatraju da su desničari koji komentiraju po portalima i društvenim mrežama jako utjecajni i da zato SDP gubi i općenito ljevica propada te smatraju ako zabrane i blokiraju tzv. desne komentare po portalima koji su postali važniji od partijskih propagandnih i spin članaka, da će ljevica biti popularnija. Ljevici je najvažnije nametati svoje interesne teme kroz medije te svim silma pokušavaju ljudima isprati mozak i pod kontrolom te monopolom imati dnevno-političke i društvene događaje, sad i komentare po portalima i fejsu. Ti ljevičarski zgubidani i njihovi mediji su u virtualnom ratu za spas svoje partije.

KT
Kolo_Tg
20:15 30.11.2017.

Velik čovjek je ubijen zlocinackom presudom onih koji medju ljude nisu nikad pripadali. Slobodan Praljak ostaje vjecna velicina, generale hvala za sve a moj narode nek nas bude stid i sramota.

HR
hromcan
20:33 30.11.2017.

To nije čin kukavice nego čin čovijeka koji drži do svojih ideala ,a ja mislim da je tim činom htio pokazati prezir prema političarima koji su pridonjeli da uopče bude izručen tim konjinama u Hag da mu sude kriminalci ,a i sadašnjim političarima koji se nisu uopče brinuli što če biti sa tim ljudima koji su prepušteni ovim banditima u Hagu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije