Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slobodan Mutić

Osuđen na 2 godine u SAD-u, bit će isporučen Hrvatskoj zbog ratnih zločina

Slobodan Mutić
Foto: U.S. Attorney's Office
07.01.2016.
u 10:14

Mutić živi u Akronu od 1999. godine, oženjen je i ima dvoje djece

Srpski izbjeglica Slobodan Mutić, koji je priznao da je tijekom rata ubio hrvatski par, osuđen je na dvije godine zatvora u američkoj saveznoj državi Ohio jer je u imigracijskim dokumentima lagao o tome je li bio umiješan u genocid ili etničko čišćenje.  

Glasnogovornik državnog odvjetnika Mike Tobin rekao je da će Mutić nakon odslužene kaznu u SAD-u biti poslan u Hrvatsku na suđenje zbog ratnih zločina. Dodao je da je Interpol za 53-godišnjim Mutićem 2002. godine izdao potjernicu.  

Mutić živi u Akronu od 1999. godine, oženjen je i ima dvoje djece. Vlasti kažu da je u izjavi priznao da su on i još jedan muškarac 1992. godine kao članovi srpske paravojne skupine ubili jedan hrvatski par. Tobin je rekao da je Mutić također osumnjičenik u još jednom ubojstvu na tom području koje nije povezano s etničkim čišćenjem.  

Kako piše Cleveland.com, očekuje se da će mu se suditi u vezi ubojstva Stjepana i Paule Cindrić te bivše djevojke Aleksandre Živković.

Državni odvjetnik Matthew Cronin rekao je da su Mutić i Dragan Perenčević opljačkali i ubili Cindriće, koji su radili u Petrinji, jer su vjerovali da su članovi HDZ-a. Dodao je da se vjeruje da je Mutić upucao Aleksandru Živković u glavu 1993. godine, nakon što je prekinula s njim.

Mutić je u prosincu priznao krivnju za laganje u imigracijskim dokumentima.

>> Arkanove crvene beretke pod istragom srpskog tužiteljstva

>> 'Nemam od čega bježati, suglasan sam da mi se sudi u Hrvatskoj'

Komentara 28

AP
apoxiomen007
10:26 07.01.2016.

Koliko je takvih po americi, kanadi...

DU
Deleted user
11:22 07.01.2016.

Šta je sa Grčićem kad će om na sud?

SU
Suomalainen
10:59 07.01.2016.

E bas mi je drago da je dolijao. Ni jedan zlocin ne smije proci nekaznjeno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije