Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj purda

Slobodan Homen: Očekujem da se Purdi sudi u Srbiji

\'UNUTRASNJA  06.12.2011. VUKOVAR - Tihomir Purda  Branimir Bradaric/Vecernji list\'
Branimir Bradarić/VL
27.01.2011.
u 09:37

- Naša ideja bila je da se Purdi sudi u Hrvatskoj uz nazočnost EU i svih međunarodnih institucija i vjerovali smo da bi oni mogli dati adekvatnu kaznu, rekao je Slobodan Homen, državni tajnik Ministarstva pravosuđa Srbije

BEOGRAD – Dugi niz godina stvarala se pogrešna pretpostavka da su samo Srbi činili ratne zločine. Zato nam je važno pokazati da su i nad Srbima činjeni ratni zločini. To ne treba raditi političkim, demagoškim izjavama, nego konkretnim postupcima. Slučaj Purde jedan je takav postupak. Naš stav je da nije važno gdje će se nekome suditi, nego je važno da nitko ne izbjegne pravdu – rekao je Slobodan Homen, državni tajnik Ministarstva pravosuđa Srbije, za S media portal odgovarajući na pitanje što očekuje od slučaja Purda i dodao:

– Uvijek je teže suditi svojim građanima u svojoj zemlji. Naša ideja bila je da se Purdi sudi u Hrvatskoj uz nazočnost EU i svih međunarodnih institucija i vjerovali smo da bi oni mogli dati adekvatnu kaznu. Upravo zbog toga Hrvatska možda nije prihvatila to suđenje. Zato sad očekujemo da mu se sudi u Srbiji.

Homen je kazao da će Srbija nastaviti dokazivati kako u ratovima 90-ih nisu samo Srbi činili ratne zločine, nego da su Srbi bili i žrtve zločina.

Komentara 26

SA
saad
10:26 27.01.2011.

Kad ce se suditi kadijevicu i ostalom vrsku jugo vojske i cijeloj Vladi Srbije iz devedesetih godina.

FE
febo
10:27 27.01.2011.

koliko je bilo pisano... , ti su ratni zločini činjeni nad srpskim vojnicima u Hrvatskoj. Konstatacija je jednostavna , da ih nije bilo u Hrvatskoj nebi se nad njima napravio zločin... , makar ja to volim reći , sumnjam da je bilo ikakvog zločina.... , možda drugdje u Hrvatskoj da , u Vukovaru sigurno ne. Tamo srba nije ni bilo , jel je dnevno padala nekoliko tisuća granata na Vukovar i srba tada sigurno nije bilo u Vukovaru... , pa nad kojim su to srbima Hrvati napravili zločin ??? !!!

OB
-obrisani-
21:34 27.01.2011.

Agresori kao genocidni zločinci nemaju nikakva prava suditi braniteljima koji su se odbranili od te zločinačke agresije. Po njima su svi Hrvati zločinci, samim time što su se oslobodili zločinačkih hordi četničkih bandita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije