Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
likvidacija pukanića

Slobodan Đurović: Mene netko želi poslati na vješala!

suđenje pukanić (1)
POOL/PIXSELL
27.09.2010.
u 11:05

Đurović je kazao da je Marjanović od njegova brata tražio 300 tisuća eura za promjenu iskaza.

Državno odvjetništvo želi biti kadija koji i tuži i sudi. Oni imaju svjedoka Tomislava Marjanovića koji se drogira heroinom i svjedoka Ratka Kneževića koji se drogira lažima. Optužnica protiv mene neosnovana je i utemeljena na lažima svjedoka izašlih iz USKOK-ove tvornice, a čak je i Gestapo provjeravao izjave svojih doušnika – kazao je Slobodan Đurović, nastavljajući iznositi svoju obranu na suđenju optuženima za likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića na zagrebačkom Županijskom sudu.

Maloumnik i šarlatan


U trenutku kada je Đurović spomenuo Gestapo te povukao paralelu s tužiteljstvom, reagirao je Slobodan Šašić, zamjenik ravnatelja USKOK-a.

– Molim Vas da se ovo prekine jer on Državno odvjetništvo ove države uspoređuje s Gestapom – obratio se Šašić sudskom vijeću.

Prije no što je Ivana Kršul, predsjednica sudskog vijeća, uspjela upozoriti Đurovića da pazi što govori i kako se ponaša, on je replicirao Šašiću:

– To je izjava jednog nobelovca, a ako se Državno odvjetništvo osjeća povrijeđenim, zna i zašto.

Nakon tog ispada, Đurović je nastavio sa svojom obranom koja bi se mogla svesti na – “laž, laž, sve je to laž”. Prema Đuroviću, naime, optužnica se temelji na “lažima maloumnog krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića, šarlatana Ratka Kneževića te još jednog lažljivca Dušana Ercega”. Svoje tvrdnje o svjedocima koje on naziva lažljivcima Đurović je potkrepljivao i izvacima iz njihovih iskaza, a nakon što je tko zna koji put kazao kako svi oni lažu jer su u “USKOK-u morali proći tečaj za lažno svjedočenje da bi lažno svjedočili”, reagirala je i sutkinja.

– Stalno ste na rubu vrijeđanja, a ovo što vi govorite nije obrana, već analiza dokaznog postupka. Naravno, Vi se možete braniti kako hoćete, ali do sada o bitnim stvarima koje vas terete niste rekli ništa – kazala je sutkinja.

– Na osnovi ovih dokaza mene netko želi poslati na vješala... – počeo je Đurović, prije no što ga je sutkinja prekinula.

– To što vi govorite nije moguće. Samo vam napominjem da se ponavljate, analizirate dokaze i ne iznosite obranu – kazala je sutkinja.

– Vi ste vjerojatno u pravu, ali mene se ovdje tereti za teško i prljavo djelo s kojim nemam veze, što da radim? – zapitao se Đurović.

Sastanci s Marjanovićem

No, iako je tvrdio da krunski svjedok laže, ipak je kazao da se s Tomislavom Marjanovićem u tri navrata našao u beogradskom hotelu Intercontinental. Zadnji put kada je Marjanovića vidio, Đurović ga je, kako je kazao, potjerao jer je bio drogiran. No prva dva puta dao mu je ukupno 500 eura; dva puta po 200 da pošalje pakete Robertu Mataniću u zatvor te 100 eura za benzin. Na primjedbu sutkinje da nije objasnio tko mu je i zašto poslao Marjanovića te kako je došlo do toga da se njih dvojica nađu, Đurović je odgovorio:

– O tome ću govoriti kasnije.

On s iznošenjem svoje obrane nastavlja u srijedu.

Komentara 4

OB
-obrisani-
12:22 27.09.2010.

USKOK je čini mi se totalno usrao stvar sa svojim \"svjedocima pokajnicima\". Za slobodu ili male kazne sad tu svi lažu jedni protiv drugih. To sa \"pokajnikom\" treba koristiti vrlo mudro. Ali USKOK izgleda to koristi da skrati istrage, daa sebi uštede živaca, resursa i vrijeme. Pa ispadne naopako.

MM
Mladen Miletić
13:29 27.09.2010.

S. Đurović: Krunski svjedok Marjanović laže, i to glupo, to sam se uvjerio kod svoga spora kako se to radi. Koga briga na sudu zato ? Sud gleda uvjek samo to ka svako ima svoju istinu ili svi lažu uvjek i redovito pred sudom. Tako da sud to nimalo ne zanima ili interesira !

MM
Mladen Miletić
19:49 27.09.2010.

Slobodan Đurović: Mene netko želi poslati na vješala! Ne da žele oni to nego su več sve sredili; omča je na vratu sad samo malo da se stolica izbaci ispod nogu i za sud sve gotovo fala bogu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije