Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je u pravu?
Povratak na članak

Reakcije na intervju ministrice za VL: 'Sloboda govora u političkim temama pravo je anonimaca'

'Ako pripadate dominantnoj kulturi i političkom spektru, s imenom i prezimenom se osjećate sigurno nešto reći, ali ako ste dio manjinske priče, to je nezgodno jer možete biti izloženi javnom progonu, uznemiravanju'

Komentari 16

ST
stefj
22:54 26.01.2019.

Problem je da ako nisi u mainstreamu, sve ti mogu protumačiti kao govor mržnje. Nismo to jednom vidjeli... Ovo što Obuljen, tj. HDZ predlaže je čista cenzura, ništa drugo. Uostalom to je i obaveza prema Marakeškom sporazumu, gdje direktno kažu da se moraju kontrolirati negativne vijesti o migrantima. Ne lažne, već negativne... A koliko ta cenzura ima smisla? Pa vidjeli smo cenzuru vezanu uz migrante na djelu u Njemačkoj, pa smo dobili nikada jači AFP... Hrvatska vrlo rado preuzima sve te EU direktive i norme, naročito te vezane uz razne zabrane. A EU zapravo ništa drugo niti ne izmišlja, nego birokrati samo gledaju kako uvesti kontrole, norme, poreze i zabrane. Cijeli svijet posvećen je razvoju i nagrađivanju sposobnih, EU je čvrsta u odluci kočenja bilo čega novoga, oporezivanju istog, a umjesto sposobnih nagrađuju se potrebiti. U takvom okruženju uopće nije čudno što su primanja struke kud i kamo veća izvan EU-a, što nema tehnološkog proboja u EU, nema niti jedne vodeće svjetske tehnološke firme iz EU-a, ništa... Baš sam tražio nešto što je došlo u zadnje vrijeme iz EU-a. Jedino što sam našao jest da su napravili bolje modele za vremensku prognozu od Amerikanaca, a i u to su uložene tuste milijarde poreznog novca... Pa EU nije uspjela napraviti satelit Gallileo za pozicioniranje...

VL
Avatar navijač
navijač
22:45 26.01.2019.

Zašto se političari kriju iza imuniteta? to je pokvarenije od onih koji kriju identitet. A što se tiče govora mržnje svatko zna da riba smrdi od glave ali se čisti od repa.

VL
Avatar Mi sami
Mi sami
22:13 26.01.2019.

Opet manjine jadne da čovjek ne povjeruje.

VL
BA
bakulušić
23:00 26.01.2019.

Čitam samo Večernjak i pod nadimkom komentiram isključivo na Večernjakovu portalu. Moj identitet nije tajna a iza svakog svog komentara odgovorno stojim. Pisanje pod pseudonimom je uobičajeno i ne smatram ga spornim. Sporan može biti sadržaj i za to su zaduženi administratori. Hvala Večernjaku što mi je omogućio da se čuje i moj stav bez obzira što on ne će ništa promijeniti.

VL
BO
Bojans
23:23 26.01.2019.

Joj tko nam je sve u ministarstvu. Možda ni sarmu ne zna skuhat a soli ljudima pamet.

VL
ZN
znamistinu
12:44 27.01.2019.

Zivim u Njemackoj i o manjinama se nikad ne govori kao ni u Francuskoj ili Velikoj Britaniji. Ova Obuljen je zaposjednuta. Fuj

VL
PE
peronja
07:53 27.01.2019.

Krolo i Palić su u pravu, administratori trebaju uklanjati uvredljive i ponižavajuće sadržaje, a ne objavljivanje komentara isti tren i davanje mogućnosti o samopovlačenju komentara vjerojatno bi pomoglo u boljoj komunikaciji na portalima i 'društvenim' mrežama.

VL
PA
pax5
10:07 27.01.2019.

To je ravno zakonu da ne smiješ psovati...Umjesto da educira a na kraju one nepopravljive kaznjava ali ne vlast nego policija i sudstvo kao sto je trebalo i do sada,mislim na govor mrznje,....A da bi covjek prestao psovati moze mu se reci da to prvenstveno nije kulturno a drugo uvredljivo je npr.za vjernike..Znam da bi mnogi to shvatili,jer čovjek je u svojoj dubini dobro bice...ali nekada pretjera....

VL
SN
SNV
22:15 26.01.2019.

Krolo je u pravu na jednom zd portalu su imenom i prezimenom vrijeđali 3 glumice prije 5 mjeseci,uglavnom govor mržnje a 2,3 posta koja su im dali za pravo još su više bile izvrijeđane najvulgarnijim uvredama..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.