Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju

Šljivančanin: Ne bih ratovao da sam znao da će se RH osamostaliti

sljivancanin-desno
VL
17.07.2011.
u 09:30

- Za Ovčaru sam saznao iz medija. To je najveće zlo koje netko može učiniti - tvrdi Šljivančanin

- Kao vojni dužnosnik nisam vjerovao da postoje državne granice. Da sam i malo sumnjao u nastanak neovisne države Hrvatske nikada ne bih ratovao - kazao je Veselin Šljivančanin u intervijuu srbijanskoj Politici samo tjedan dana nakon dolaska iz Haaga i dodao kako je kao pripadnik JNA radio isključivo prema zakonima i propisima koji su tada bili na snazi.

Odgovarajući na pitanje bi li danas postupio isto kao i prije dva desetljeća što se tiče zločina na Ovčari napomenu je kako je svakodnevno za vrijeme sukoba u Vukovaru i okolici inzistirao na sastanku s bivšim članovima JNA koji su prešli u hrvatsku vojsku kako bi razgovarali o prekidu vatre i mirnom riješenju.

- Za Ovčaru sam doznao iz medija. Nikada mi ne bi palo na pamet kako će netko odvesti zarobljene vojnike i strijeljati ih. To je najveće zlo koje netko može učiniti - tvrdi Šljivančanin i potkrepljuje to činjnicom kako niti jedan od svjedoka koji je svjedočio protiv optuženika za Ovčaru u niti jednom trenutku nije spomenuo njega kao odgovornu osobu.

Još uvijek ne može vjerovati kako se zločin na Ovčari zaista dogodio, ali ako je sud tako odlučio onda se Šljivančanin tome neće protiviti. Objasnio je i kako je svaki slobodni trenutak u haaškom pritvoru provodio s Miroslavom Radićem, ali nikada nisu razgovarali o optužnici nego su se prisjećali nekih drugih vremena, uspomena, obitelji...

 

Komentara 670

OB
-obrisani-
19:28 17.07.2011.

. ....ribnik65 .........nam nabraja zasluzne USTASE...ha ha ha ha .

OB
-obrisani-
22:34 17.07.2011.

ribnik, odmori malo, leba ti....zavijas ceo dan.....

OB
-obrisani-
19:02 17.07.2011.

. ....Krivi Stojko .......volim ga gnjaviti...kao svaki dan....dok pukne..:-) .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije