Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Šljivančanin će kaznu služiti u slovačkom zatvoru Leopoldov

Veselin Šljivančanin
VL
19.12.2009.
u 11:58

Veselin Šljivančanin osuđen je u Haagu na 17 godina zatvora zbog pomaganja u ubojstvu 194 hrvatska branitelja i civila krajem studenog 1991. na farmi Ovčara kod Vukovara.

BEOGRAD - Beogradski mediji javljaju kako će Veselin Šljivančanin, osuđen u Haagu na 17 godina zatvora zbog pomaganja u ubojstvu 194 hrvatska branitelja i civila krajem studenog 1991. na farmi Ovčara kod Vukovara zatvorsku kaznu služiti u Slovačkoj.

Međuanrodni sud za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji zatražio je od Slovačke temeljem sporazuma sa UN omogući Šljivančaninu izdržavanje zatvorske kazne u Slovačkoj.

Slovačka ministrica pravosuđa Vjera Petrikova na lokalnoj televiziji Markiza pojasnila je da sada regionalni sud treba donijetu odluku o priznanju presude haškog tribunala.

Ova TV postaja navodi da su UN izabrali Slovačku “zbog bliskog jezika i kulture” i da se za Šljivančanina već uređuje čelija u specijalnom odjeljenju slovačkog zatvora Leopoldov. Ovdje će Šljivančanin, prema pravilima UN-a služiti cijelu kaznu, a njegov dolazak se očekuje početkom sljedeće godine.

Leopoldov je najstariji zatvor u slovačkoj i uz češki zatvor Mirov bio je na zlu glasu u vrijeme komunizma i zajedničke države gdje su kazne izdržavali najteži kriminalci i politički osuđenici.

Kapacitet zatvora je 1 502 osuđenika i na njih paze 561 stražar i 71 civilna osoba. Ovdje je smješteno 80 posto slovačkih zatočenika, a Šljivančanin će imati na raspolaganju biblioteku sa 13 000 naslova i moći će izabrati pogon za izradu tepiha, pekaru ili metalostrugarsku radionicu.

Komentara 41

OB
-obrisani-
14:20 19.12.2009.

.ima SAVSKA ..novosti iz Holandije...ha ha ha ..!!! ..tamo su drugi filmovi , na televiziji, nego kod nas...

BG
bgcd
14:24 19.12.2009.

Lepo se vladaj,pustice te ranije,mozda stignes na otvaranje Glavasevog bazena.

OB
-obrisani-
13:38 19.12.2009.

19.12.2009. u 13:17h zeljkonl je napisao/la: Janez,i jos samo da i Hrvati i Srbi zaborave na Ljubljansku banku? Zašto bi zaboravili na Ljubljansku banku? Pa ulozi u banku su zastičeni i svakom štediši pripadaju i mora jih dobiti. I kolikoiko znam u suksecijskom postupku to če se rješiti. Nažalost koliko znam Srbija i Hrvatska se nisu slagale oko suksecijskih pitanja i ugovor oko toga nije podpisan. Dakle nema dileme o tome i oko toga se stvara nepotrebna fama i priča.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije