Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALIJANSKI PREDSJEDNIK VLADE NA METI

Sljedbenici Crvenih brigada prijete Berlusconiju

silvio berlusconi
Reuters
17.10.2009.
u 14:39

Samozvane Revolucionarne brigade za borbeni komunizam, kao sljednici ideja Crvene brigade, zatražila je od talijanskog premijera i još dvojice dužnosnika da napuste politiku.

Sljedbenici Crvenih brigada prijete premijeru Silviju Berlusconiju, predsjednku Zastupničko doma Gianfrancu Finiju i čelniku Sjeverne lige i ministru Umbertu Bossiju. Pismo s prijetnjama trojici političara stiglo je u redakciju dnevnog lista "Il Riformista" u noći između petka i subote. Sadržaj pisma potvrdio je glavni urednik lista Antonio Polito, koji je sve prijavio policiji.

Samozvane Revolucionarne brigade za borbeni komunizam, što bi trebala biti organizacija koja sljedi ideale terrističke organizacije Crvene brigade, zatražila je u pismu od trojice dužnosnika da napuste politiku.

"Napustit politiku i prvi na popisu (u pismu je prvi na popisu Berlusconi op.p.) neka se preda redovnoj pravdi, jer na komunističkom sudu presuda će biti neizbježna", pišeu pisnu novih crvenih terorista. Specijalna policija, Digos, analizira pismo, koje je listu upućeno 8. listopada iz Milana. Pismo je odaslano dan nakon što je Ustavni sud poništio zakon kojim se od procesa štitilo četvoricu najviših državnih dužnosnika (predsjednika republike, premijera i predsjednike oba doma Parlamnta) za vrijeme trajanja njihova mandata, a otvoreno je u subotu ujutro. "Poslije odluke Ustavnog suda predsjednik vlade ne želi podnijeti ostavku, a mi kažemo dosta", piše u pismu prijetnje u kojem se dodaje kako se ne žele upotrijebiti "bombe ili pogoditi nevine", ali "spremni smo na pravu oružanu revoluciju kakva je bila na Kubi".

Novi crvenobrigadisti daju i rok, koji je međutim istekao, pošto je pismo otvoreno kasnije. "Berlusconi, Fini i Bossi, šef novih crnokošuljaša, ako želite izbijeći novi 8. rujna (kapitulacija fašističke Italije, op.p.), podnesite ostavku do 23,59 sati 16. listopada", zaprijetili su novi brigatisti.

Ključne riječi

Komentara 8

IB
Ivana Brkić Ćubela
14:53 17.10.2009.

U potpunosti normalna reakcija !!!!

BT
bili-tartuf
16:13 17.10.2009.

Balkancima je ta -negativa- prihvatjliva,.. jer cilu \"istiriju su stvari rjesávali sa cákija- kubura...

OB
-obrisani-
17:44 17.10.2009.

Očito bi i mi trebali nekoliko takvih brigada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije