Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spreman za let

Slavonski Jumbo Jet izradio avion od 3,5 metra i opravdao svoj nadimak

26.05.2015., Pozega - Vlado Nikolic sam je napravio i u dvoristu svoje kuce postavio maketu aviona dugu 3,5 metra.
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
27.05.2015.
u 21:00

Atrakcija u dvorištu Vlade Nikolića u Brodskom Drenovcu kod Požege

Oduvijek su me zvali Jumbo Jet pa sam odlučio napraviti veliki avion i opravdati taj nadimak – kaže Vlado Nikolić iz Brodskog Drenovca.

Iako nikad nije letio, ovog samoukog majstora, koji je kao optičar godinama radio u Austriji, oduvijek su fascinirali avioni. Kad se vratio u Hrvatsku, odlučio je svoju ideju provesti u djelo. Uz pomoć prijatelja nabavio je potreban materijal, motao lim za trup letjelice, napravio krila, bojio, lijepio naljepnice... Sve ga je to koštalo tisuću eura i osam dana rada. Napravio je maketu i postavio je u dvorište obiteljske kuće, gdje privlači pozornost prolaznika.

– Moj nadimak nema veze s avionima. Dobio sam ga po velikoj limuzini kojom sam se prije tridesetak godina prvi put vratio iz inozemstva. Međutim, avioni su moja strast – nastavlja Nikolić. A njegova maketa, koju je napravio prema manjem modelu Jumbo Jeta DC 10, doista izgleda fascinantno. Duga je tri i pol metra, s rasponom krila od 3,6 i postoljem visokim dva metra. Ima i osam svjetala koja se pale u mraku, tako da noću svijetli u raznim bojama i doista izgleda kao da uzlijeće.

>> U Gundulićevoj najveća maketa željeznice u jugoistočnoj Europi, s 1050 m pruge

>> Rusija razvija borbeni avion T-50, poznatiji kao 'leteći robot'

Komentara 3

Avatar Honduras
Honduras
21:36 27.05.2015.

ako je ovo MAKETA dc-10, onda sam ja brad pitt. ne znam na što je lik potrošio 1000€, ali ovo što je napravio nema veze ni sa kojim avionom. žali bože truda, vremena i novaca...

MI
miso
22:01 27.05.2015.

Bravo! Čestitam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije