Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zajedničko odlagalište

Slavonski gradovi, za sada, ipak neće morati plati obeštećenje za neizgrađeni deponij

otpad
Hrvoje Jelavić/Pixsell
30.09.2014.
u 11:20

Primjerice, Grad Vinkovci bi morao platiti 18 milijuna kuna, Grad Vukovar 12 do 14 milijuna, a Grad Županja je samo za troškove odvjetnika do sada izdvojio gotovo 2 milijuna kuna

Kako sada stvari stoje, pet slavonskih gradova, Osijek, Beli Manastir, Vinkovci, Vukovar i Županja, osnivači ZOiS, zajedničkog odlagališta otpada, ipak neće morati platiti 80 milijuna kuna obeštećenja austrijskim tvrtkama Strabag i Saubermacher s kojim je postignut dogovor o gradnji regionalnog odlagališta otpada kod Antunovca, koji nikada nije izgrađen.

Naime, Vrhovni sud, uvažavajući žalbu pet slavonskih gradova, odlučio je kako se spor između dviju domaćih tvrtki nije smio voditi na međunarodnim sudovima, u ovom slučaju u Parizu, pa za sada ovi gradovi ne moraju strahovati od plaćanja obeštećenja koji bi ih, kako najavljuju, mogao dovesti u nezavidnu situaciju.

Primjerice, Grad Vinkovci bi morao platiti 18 milijuna kuna, Grad Vukovar 12 do 14 milijuna, a Grad Županja je samo za troškove odvjetnika do sada izdvojio gotovo 2 milijuna kuna. Gradonačelnici ovih gradova se žale kako sud u Parizu uopće nije uvažavao njihove argumente pa se nadaju kako će sud na višoj instanci ipak saslušati i uvažiti njihove tvrdnje. Podsjetimo, tvrtke Strabag i Saubermacher pokrenule su sudski spor tražeći odštetu za izgubljenu dobit zbog nepoštivanja odredaba ugovora o izgradnji regionalnog odlagališta, u iznosu od 80 milijuna kuna.

>> Vinkovčani dobijaju kante za razvrstavanje kućnog otpada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije