Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIZARNO Neobičan dar političarima

Slavonski Brod širi se na Mjesec!

19.12.2008.
u 18:54

Ulaskom u novu godinu grad Slavonski Brod i Brodsko-posavska županija postat će jedine lokalne jedinice samouprave u Hrvatskoj, a vjerojatno i na puno širem području, koje posjeduju i zemljište na – Mjesecu!

Internetski magazin Sbiportal odlučio je ove godine umjesto kalendara i olovaka kao prigodan božićni dar dati gradu i županiji po jedan ar (4046 četvornih metara) zemljišta na mjesečevoj površini koje je po cijeni od 27 američkih dolara po aru kupio od specijalizirane američke agencije za trgovanje lunarnim zemljištem.

– Prvotna ideja bila je da parcele nabavimo u Moru tišine i mrtvila, ali takvu situaciju već odavno imamo i na Zemlji pa smo mjesečeve nekretnine grada i županije locirali na drugom mjestu. U svakom slučaju, riječ je o osvijetljenoj strani Mjeseca, pa se nadamo da će naše gradsko i županijsko vodstvo mudro iskoristiti novostečeno zemljište – kaže Filip Mrvelj, predsjednik Sbiportala.

Nada se da će lokalne vlasti za te nekretnine koje su dobile na dar uskoro izraditi i generalni urbanistički plan jer ne bi bilo dobro da sada počne divlja gradnja ili besciljna kolonizacija. Službeno uručenje darova bit će za nekoliko dana, čim iz američke agencije pristignu originali povelja o vlasništvu čije je kopije Sbiportal već dobio elektroničkom poštom. U slavonskobrodskoj gradskoj upravi zahvalni su na daru i već razmišljaju o njegovoj mogućoj namjeni.

– Možda ćemo uskoro uspjeti razviti poljoprivredu ili terene za golf u bestežinskom stanju, a ako intergalaktička putovanja postanu malo češća, razmotrit ćemo i osnutak zavičajnoga kluba Brođana u svemiru – kaže dogradonačelnica Željka Krištof.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije