Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malena i Klepetan

Slavonski Brod dobio ' trajnog' Klepetana

Spomenik Klepetan,portal (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
03.10.2013.
u 12:54

- Rodu smo postavili kako bi svijetu ispričala priču o ljubavi i vjernosti, dvjema prekrasnim ljudskim osobinama koje su ovom gradu podarile dvije ptice, rekao je Dražen Grozdanović iz udruge "Sveti Antun".

Slavonski Brod, poznat kao grad Malene i Klepetana, danas je dobio svojevrsni spomenik rodi. Za to su se pobrinuti članovi udruge \"Sveti Antun\" iz Batrine, koji su po završetku detaljne restauracije i \"šminkanja\" u središte \"Cvjetne dobrodošlice\" u blizini Željezničkog kolodvora postavili atraktivnu, pet metara visoku figuru bijele rode.

Proteklih šest mjeseci roda je stajala u Batrini, a od sada će u gradu na Savi trajno svjedočiti o jednoj od najljepših ljubavnih priča životinjskog svijeta.

- Rodu smo postavili kako bi svijetu ispričala priču o ljubavi i vjernosti, dvjema prekrasnim ljudskim osobinama koje su ovom gradu podarile dvije ptice. Bilo bi šteta da ta priča nestane kada se Klepetan jednom ne vrati ili kada Malena ugine – rekao je Dražen Grozdanović iz udruge \"Sveti Antun\".

On dodaje kako veliku rodu treba doživljavati upravo kao asocijaciju na jednu prekrasnu priču, a ne kao umjetničko djelo, jer ona to i nije. Nju nisu napravili akademski umjetnici, nego po jedan automehaničar i stolar, dvije kućanice, troje male djece i dva stara djeda. Termoplastika kojom je roda prekrivena ne može dugo odolijevati udarima vjetra, pa će figuru svake godine trebati restaurirati i održavati.

U brodskoj Turističkoj zajednici izrazili su uvjerenje kako će roda umnogome doprinijeti turističkom imidžu grada. Poznato je, naime, da Klepetan svakog ljeta leti u južnu Afriku. Malena je sada dobila njegovu zamjenu, a turisti još jednog Klepetana kojeg će moći pogledati i zimi. U drugoj fazi projekta zelena će oaza biti cvjetno oplemenjena, a u trećoj će se postaviti i pano dobrodošlice.

>>Klepetan odgodio let za Afriku, proveo još jedno jutro s Malenom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije