Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatajio samoizolaciju

Slavonske poduzetnike zarazio Karlovčanin koji je bio u Osijeku

Foto: Davor Javorović
23.03.2020.
u 15:40

Neslužbeno doznajemo da je jedan od zaraženih Karlovčana zatajio s koliko se točno osoba od samoizolacije i zaraze družio i sada se istražuje točan broj njegovih kontakata i lokacija, odnosno gradova u kojima je s njima kontaktirao

Slavonske poduzetnike koronavirusom zarazio je muškarac iz Karlovca koji je, kako otkrivamo, nedavno bio u Osijeku. “Zahvaljujući” njemu, KBC Osijek bilježi dvoje novozaraženih, nakon sedam dana stanke, a još su od 12 osoba s osječkog područja uzeti uzorci za analizu na virus. Kako doznajemo, tih 12 osoba su bliski kontakti zaraženih poduzetnika, a trenutno nemaju simptome bolesti.

"Bit ćemo u problemu!"

Broj oboljelih u Osječko-baranjskoj županiji popeo se, tako, na ukupno devet. Svi su hospitalizirani I stabilno.

- Izvor zaraze je dosta neodgovorna osoba iz Karlovca koja je ranije bila pozitivna i koja je već napravila velike probleme i na području Karlovca i Zagreba. Apeliram na ljude koje imaju pozitivan nalaz da se jave službama i daju iskrene odgovore. Jer, ako to ne učine, bit ćemo u velikom problem! Prvi slučaj u Ernestinovu i Ivanovcu smo uspjeli iskontrolirati jer smo dobili dobre informacije i odgovore od mještana, a isto očekujemo i od stanovnika Osijeka. Kontakte dvoje novooboljelih smo uglavnom uspjeli “pohvatati” i još uvijek to činimo. To je “paukova mreža”, ali nema razloga za paniku. Ako bude bilo što što bi moglo dovesti u probleme druge ljude, sve će biti izdvojeno i s te strane nema straha – poručio je dr. Karlo Kožul iz osječko-baranjskog Zavoda za javno zdravstvo.

Podsjetimo, dvoje novozaraženih I hospitaliziranih u KBC-u Osijek su vlasnici velike tvrtke s osječkog područja, koja zapošljava preko 200 radnika, a riječ je o djelatnosti koja uključuje svakodnevni kontakt s ljudima.

Poduzetnici su hospitalizirani u nedjelju. Karlovčanin je također u međuvremenu završio u bolnici.

I u Karlovcu provjeravaju kontakte

Iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, na upit tko je neodgovorna osoba koja je, svjesna bolesti, širila koronu, rekli su da ne znaju o kome je riječ.

- Nemamo informacije o tome da postoji osoba koja se tako ponašala, ali ispitat ćemo o čemu se radi. Činjenica je da nadležni provjeravaju sve kontakte zaraženih osoba – kazao je dr. Ervin Janačić, ravnatelj OB Karlovac.

Neslužbeno doznajemo da je jedan od zaraženih Karlovčana zatajio s koliko se točno osoba od samoizolacije i zaraze družio i sada se istražuje točan broj njegovih kontakata i lokacija, odnosno gradova u kojima je s njima kontaktirao. 

Komentara 1

Avatar Motorhead
Motorhead
16:01 23.03.2020.

Ime i prezime!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije