Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Slavoniju razvijati, ali i poštovati jednakost birača

Utjecaj u Hrvatskom saboru i politici trebalo bi stjecati kvalitetom pa i u kontekstu Vlade čija opstojnost ovisi o kvantiteti

Komentari 5

DL
Dvanaest__legija
10:20 29.10.2022.

Kriminalna organizacija je najveće zlo za Hrvatsku!

VL
L7
l7
10:12 29.10.2022.

Nitko nikada nije rekao za saborske zastupnike iz Slavonije da se bore za interese Slavonaca zato što su se oni borili samo za svoje vlastite partikularne interese koji su, uzgred budi rečeno, bili na štetu Slavonaca. Što više takvih izgubi utjecaj, to bolje za Slavonce.

VL
JO
josipdrenovac0505
11:17 30.10.2022.

Za pretpostaviti je da se smanjio i broj stanovnika koji su nacionalne manjine.Međutim, smanjivanje njihovog broja zastupnika u saboru nitko ne(smije)spominje.

VL
Avatar spin
spin
11:43 29.10.2022.

Druže Jurasiću može Slavonija imati polovicu zastupnika u saboru, ali to nama neće pomoći jer se vodi takva politika da je Slavonija zadnja rupa na svirali. Problem je višeslojan. Kao prvo pravih Slavonaca u Slavoniji gotovo da i nema, a i oni koji jesu nisu politički aktivni. Ovo što danas predstavlja Slavoniju su uglavnom dođoši, došlići, dotepenci...kako vam draže, ili njihovi potomci. Anušić nije Slavonac iako je rođen u Slavoniji jer je odgojen po adetu oklen su mu roditelji. To je ta bitna razlika. Ona utamničena ministrica Žalac također nije Slavonka, novi gradonačelnik Osijeka također nije odgojen kao Slavonac i njemu je na prvome mjestu dobrobit stranke koja ga je iznjedrila, a nikakve Slavonije. Ovi što se predstavljaju Slavoncima, sad mi pade na pamet i Vrdoljak, pa Glavaš i sijaset drugih "slavonskih" političara su HDZ-ovi ili SDP-ovi... trojanski konji. Oni će uvijek izvršiti naredbu iz središnjice nauštrb slavonskih NACIONALNIH interesa. Da, nacionalnih, jer i mi smo nekada bili kraljevina, imali svoje arhonte, duxove, knezove, KRALJEVE, koji su kroz povijest uvijek imali drugačiji nacionalni interes od naše hrvatske braće s juga. Pa smo eto i ratovali međusobno; naš Ljudevit Posavski protiv vašeg Borne i da ne nabrajam dalje. I zato odgovorno tvrdima da svaka "spasilačka" politika koja se iz Zgreba, koji je btw. najveći dio svoje povijesti bio u Slavoniji, vodi prema Slavoniji unaprijed osuđena na neuspjeh jer Zagrebom i Hrvatskom vladaju atiSlavonci.

VL
Avatar The new statesman
The new statesman
10:18 29.10.2022.

Slavonija bi radi rata od prije 20 godina a i svih drugih ratova trebala imati barem 76 zastupnika...😉

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.