Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavljanje u Ljubljani

Slavonija sve zanimljivija slovenskim turistima, lani 56 posto više noćenja

Brodski Stupnik: Održana manifestacija Meridiane Slavonice - "Zalazak u vinogradu"
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
22.05.2024.
u 14:57

Slovenci su pozvani da još bolje otkriju ovaj dio Hrvatske, poznat po svojim autentičnim imanjima, gradovima, hrani, vrhunskim vinima, kao i sadržajima za aktivan boravak u prirodi

Iako im je primarno domaće tržište, Slavonci se sa svojom turističkom ponudom sve više otvaraju i prema inozemstvu. Prošle godine gosti iz Slovenije ostvarili su u Slavoniji porast noćenja od čak 56 posto u odnosu na 2022. godinu. Kako bi se taj trend nastavio, predstavnici turističkih zajednica pet slavonskih županija svoju su ponudu u suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji predstavili turističkim agentima i novinarima u Ljubljani.

- Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Slavoniju u Sloveniji i pozvati Slovence da otkriju ovaj dio Hrvatske poznat po svojim autentičnim imanjima, gradovima, hrani, vrhunskim vinima, kao i sadržajima za aktivan boravak u prirodi - istaknula je Ivana Jurić, voditeljica Klastera Slavonija i direktorica TZ Osječko-baranjske županije na predstavljanju turističke ponude Slavonije u Ljubljani.
Uz predstavljanje najzanimljivijih turističkih proizvoda za slovensko tržište i novosti u ponudi Slavonije, organizirana je i prezentacija vina s naglaskom na graševinu kao najvažniju sortu Hrvatske i Slavonije.

VEZANI ČLANCI: 

Prošla godina bila je rekordna u Slavoniji što se tiče turističkih noćenja i dolazaka, jer je ostvareno 14,5 posto više noćenja u odnosu na do sada rekordnu 2022. Tekuća 2024. također ukazuje na rast i mogućnost ostvarenja novih turističkih rekorda u Slavoniji. 

"Hedonisti i ljubitelji prirode, planirajte novo putovanje!” – poruka je kojom su slavonske županijske turističke zajednice na prezentaciji za novinare i turističke agente pozvale slovenske goste u obilazak istoka Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije