Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Slavodobitnik 48. Trke na prstenac je Daniel Broskvar

Trka na prstenac
21.08.2023.
u 09:10

Bilo je neizvjesno do samog kraja tko će danas osvojiti titulu najboljeg viteza Barbanštine na 48. Trci na prstenac. Pobjedu na barbanskom Gradiću izborio je Daniel Broskvar s ukupno 8 bodova – 2 punta u prvom trku, a u sridu je pogodio u sljedeća dva trka te je osvojio ukupno 8 bodova. Broskvar je ovogodišnju titulu slavodobitnika Trke na prstenac izborio na konju Dila čija je vlasnica Ivana Matošević, a uz asistenciju kopljonoše Filipa Pavlića. Slavodobitnik Trke na prstenac dobio je nagradu koju je osigurala tvrtka Rudan d.o.o. i to u iznosu od 5.000 eura.

Časni sud 48. Trke na prstenac činili su njegovi članovi: predsjednik Mario Kožljan, članovi Bruno Kožljan i Marino Broskvar. Vođa pješaka s naoružanjem je Sandi Maurić, a nosači i podizači prstenca su Darko Kolić i Aldo Kožljan. Vođa konjanika koji nosi zastavu Trke je Gvido Babić.

Večeras je užareno u Barbanu kako na trkalištu tako i u dijelu zabavnog programa. Program su otvorili nastupi limene glazbe, mažoretkinja i KUDA-a Barban, a nakon Trke zahuktalo se uz Mladena Grdovića i Night Express band. Koncerti su još u tijeku a oko 22 sata se očekuje i vatromet.

Da ponovimo, jučer je održana 29. Trka za viticu u kojoj je pobjedu izborio Maksimilijan Rojnić s ukupno 7 bodova – 1 punat u prvom trku, a u sridu je pogodio u sljedeća dva trka te je osvojio po 3 boda. Rojnić je jahao na na konju Sindi čiji je vlasnica Melani Zajgar, a uz asistenciju kopljonoše Massima Rojnića.

Fortenova grupa je zajedno sa svojim kompanijama Agrolagunom, Jamnicom i Konzumom, već četvrtu godinu zaredom generalni sponzor Trke na prstenac te na takav način daje doprinos očuvanju važne tradicije, kulturne baštine i povijesti Barbana i Istre.

Jamnica ove godine slavi čak 195 godina te je zajedno s Janom, službena voda Trke na prstenac, a sa sloganom Izvorno naša, ponosno ističe svoje domaće podrijetlo i tradiciju te podržava mnoge izvorno naše događaje, baš kao što je i Trka na prstenac. Konzum na području Istre ima ukupno 56 prodavaonica i više od 600 zaposlenika koji svakodnevno omogućuju kvalitetnu uslugu, ponudu i najbolju vrijednost za novac za sve kupce. Agrolaguna oduvijek značajno doprinosi promociji kvalitetnih lokalnih proizvoda, od sada i u sklopu taste&shop Festigia - nove kušaonice i trgovine istarskih sireva Špin, Ol Istria maslinovih ulja i Vina Laguna u Poreču na adresi Mate Vlašića 34, kojim obogaćuje ponudu eno-gastro turizma u Istri.

Trka na prstenac održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike.

Zahvaljujemo i ponosni smo na naše glavne sponzore te suradnju s tvrtkama:

HEP d.d., Fortenova grupa, Rudan d.o.o. i A.B.S.

Pratite Trku i na:

https://www.facebook.com/trkanaaprstenac/

http://trkanaprstenac.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije