Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontrolirao Ruse

Slavni 'savijač žlica' zapravo je bio špijun CIA-e i kontrolirao Ruse

uri geller
Screen shot Youtube
18.06.2013.
u 20:27

Uri Geller napravio je svjetsku karijeru savijajući žlice snagom uma, a čini se kako je i CIA prepoznala prednosti njegovih paranormalnih sposobnosti

Uri Geller proslavio se 70-ih godina savijajući žlice, navodno, snagom uma. Danas Britanci tvrde, da to nije bila njegova jedina karijera, navodno je radio i za CIA i Mossad, piše Huffington post.

U Dokumentarcu "Tajni život Urija Gellera – Vidoviti špijun?" kažu kako je ovog posebnog čovjeka poželjela i CIA u svojim redovima kako bi im pomogao u utrci sa SSSR-om tijekom Hladnog rata.

– Kada je Jimmy Carter izabran za novog američkog predsjednika, prvo je pozvao Urija da mu objasni sve o Sovjetskim "paranormalnim prijetnjama" – kazao je tvorac dokumentarca Vikram Jayanti, dodajući kako je pitanje je li Urijeva karijera bila zapravo samo paravan za njegove skrivene aktivnosti.

Prema Jayantiju, dio Urijevih zadataka bila je i telepatska kontrola umova ruskih pregovarača tijekom hladnog rata.

Neke je zadatke navodno i odbijao, poput naredbe da zaustavi srce svinji, jer je mislio kako bi sljedeći korak mogao biti naredba da to učini tadašnjem ruskom premijeru Andropovu.

 >>'Najveća tajna CIA-e da su joj najbolji agenti žene!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije