Naslovnica Vijesti Hrvatska

Slavko Linić potpisao Bandićevu peticiju "Stop političkim hapšenjima"

Linić i Bandić već su bili stranački kolege dok su bili u SDP-u, a USKOK je odbacio sumnje s Linića zbog Spačve
17. ožujka 2015. u 16:07 21 komentara 2104 prikaza
Slavko Linić
Foto: Klub Milan Bandić

Bivši ministar financija Slavko Linić potpisao je danas peticiju "Stop političkim hapšenjima" koju je organizirala udruga Klub Milana Bandića, objavljeno je na Facebook-stranici Klub Milana Bandića. Riječ je o udruzi koja okuplja Bandićeve pristaše i istomišljenike, a koja bi do kraja mjeseca trebala prerasti u stranku Milan Bandić 365 – stranka rada i solidarnosti.

- Uvijek je upitno koliko politika ima utjecaja na pitanja pravnih progona. Jedan sam od tih s kojim se politika obračunavala putem kaznenog progona. Uvjeren sam da i u slučaju Grada Zagreba ima političkih utjecaja u kaznenom postupku. I zato je inicijativa da se u Hrvatskoj 2015. godine zaustave politički progoni nešto što je veliko upozorenje aktualnoj političkoj vlasti - kazao je Linić po potpisivanju peticije, stoji na stranici Urduge.

Linića, tada najpopularnijeg ministra u Vladi, sredinom prošle godine premijer Zoran Milanović smijenio je zbog narušenih odnosa koji su počeli zbog Linićevog pomoćnika Branka Šegona, a kulminirali zbog predstečajne nagodbe "Spačve" u kojoj je za namirenje poreznih dugova, temeljem Linićeve odluke, uzeto zemljište čija je vrijednost prema procjeni Porezne uprave šest puta manja nego što je "država uzela pod račun".

Na kraju je USKOK procijenio da u "Spačvi" nije bilo elemenata kriminalnih radnji. Bandić i Linić već su bili stranački kolege jer su obojica bili u SDP-u.

>> 'Najizgledniji je scenarij: Bandić izlazi i ostaje na čelu Zagreba'

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • mikrogrizzly:

  De facto je to klub "Šimecki u donje predjele leđa od Milanovića"

 • Deleted user:

  dok je bio na vašoj strani niste spominjali spačvu ,a sada u prvoj rečenici! jeste jadni,...

 • Avatar fotograf
  fotograf:

  Od same pomisli na dorh,Uskok,morh bude mi mučno. Ovi izgnanici iz vlade kada napuste brod sto tone samo gnoje kako nije ništa valjaljo.Pa što se nise prije čulo da nešto vonja? Linić će ostati poznat po fiskalizaciji,tako da vam babasera ... prikaži još!ra da račun kada izađete iz wc-a.U zatvor idete samo kada ili napustiti politiku ili zamijenite stranku. Naravno o pred stečajnom nagodbi(nastavak pljačke zvana privatizacija) ništa sve ok. Svaki lopovluk političara sve navodi kao spin ili političarska igra,a podrumi puni umjetnina. Evo hajde da jedan hrvat- građanin sto ukrade,koliko bi njemu kazna iznosila? Bandić, Linić, Sabo,Marcel, Kalmeta treba još?