Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Stari drugovi'

Slavko Linić potpisao Bandićevu peticiju "Stop političkim hapšenjima"

Slavko Linić
Foto: Klub Milan Bandić
17.03.2015.
u 16:07

Linić i Bandić već su bili stranački kolege dok su bili u SDP-u, a USKOK je odbacio sumnje s Linića zbog Spačve

Bivši ministar financija Slavko Linić potpisao je danas peticiju "Stop političkim hapšenjima" koju je organizirala udruga Klub Milana Bandića, objavljeno je na Facebook-stranici Klub Milana Bandića. Riječ je o udruzi koja okuplja Bandićeve pristaše i istomišljenike, a koja bi do kraja mjeseca trebala prerasti u stranku Milan Bandić 365 – stranka rada i solidarnosti.

- Uvijek je upitno koliko politika ima utjecaja na pitanja pravnih progona. Jedan sam od tih s kojim se politika obračunavala putem kaznenog progona. Uvjeren sam da i u slučaju Grada Zagreba ima političkih utjecaja u kaznenom postupku. I zato je inicijativa da se u Hrvatskoj 2015. godine zaustave politički progoni nešto što je veliko upozorenje aktualnoj političkoj vlasti - kazao je Linić po potpisivanju peticije, stoji na stranici Urduge.

Linića, tada najpopularnijeg ministra u Vladi, sredinom prošle godine premijer Zoran Milanović smijenio je zbog narušenih odnosa koji su počeli zbog Linićevog pomoćnika Branka Šegona, a kulminirali zbog predstečajne nagodbe "Spačve" u kojoj je za namirenje poreznih dugova, temeljem Linićeve odluke, uzeto zemljište čija je vrijednost prema procjeni Porezne uprave šest puta manja nego što je "država uzela pod račun".

Na kraju je USKOK procijenio da u "Spačvi" nije bilo elemenata kriminalnih radnji. Bandić i Linić već su bili stranački kolege jer su obojica bili u SDP-u.

>> 'Najizgledniji je scenarij: Bandić izlazi i ostaje na čelu Zagreba'

Komentara 21

DU
Deleted user
16:14 17.03.2015.

De facto je to klub "Šimecki u donje predjele leđa od Milanovića"

DU
Deleted user
16:43 17.03.2015.

dok je bio na vašoj strani niste spominjali spačvu ,a sada u prvoj rečenici! jeste jadni,...

Avatar fotograf
fotograf
16:40 17.03.2015.

Od same pomisli na dorh,Uskok,morh bude mi mučno. Ovi izgnanici iz vlade kada napuste brod sto tone samo gnoje kako nije ništa valjaljo.Pa što se nise prije čulo da nešto vonja? Linić će ostati poznat po fiskalizaciji,tako da vam babaserara da račun kada izađete iz wc-a.U zatvor idete samo kada ili napustiti politiku ili zamijenite stranku. Naravno o pred stečajnom nagodbi(nastavak pljačke zvana privatizacija) ništa sve ok. Svaki lopovluk političara sve navodi kao spin ili političarska igra,a podrumi puni umjetnina. Evo hajde da jedan hrvat- građanin sto ukrade,koliko bi njemu kazna iznosila? Bandić, Linić, Sabo,Marcel, Kalmeta treba još?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije