Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promo
Povratak na članak

Najveća krivica Slavka Goldsteina je što nije pustio da ga ubiju u masakrima Drugog svjetskog rata

Veseliti se Goldsteinovoj smrti samo je 80 godina zakašnjeli refleks neostvarenog veselja nad neostvarenim ubojstvom

Komentari 8

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
18:20 27.09.2017.

O tome tko je i što bio holokaustolog i antifašist Slavko Goldstein najbolje govore oni koji ga "oplakuju" na način da sve nas koje boli tuki za Goldsteina prozivaju da smo neljudi: Stipe Mesić, otvarač usta na Juru i Bobana koji je pobijedio 10. travnja i koji smatra da je Jasenovac bio izmišljotina u koji se išlo da bi se spasilo, Miljenko Jergović, crtač kukastih križeva, Drago Pilsel, deklalirani fašist koji je bacao kamenje na sinagogu, Fred Matić, pjevač Jure i Bobana, Zoran Pusić, srpski fašist i sin ustaškog suca koji je trpao ljude u logore, Zoran Milanović, unuk dobrog dede ustaše, Ivica Đikić, vatreni štovatelj heroja Maksa Luburića...toliko o vrsti "ljudi" očiju punih suza za intelektualcem Goldsteinom.

VL
Avatar ÜberGreten
ÜberGreten
21:21 27.09.2017.

Da prokak nije potpisan, rekao bih da ga piše Ante "bucket of shit" Tomić

VL
DU
Deleted user
19:16 27.09.2017.

Urednici Jutarnjeg lista u jednom su trenutku predložili da odem (Igor Vukić) do Slavka Goldsteina i da mu pokažem rezultate istraživanja. Bude li ozbiljno osporio moje informacije, ništa od feljtona. Ako ne bude mogao dati čvrste protuargumenta, feljton ide. Razgovorr sa Slavkom Goldsteinom trajao je više od sata. U njegovu uredu, izvukao sam najjače argumente. Kako to da su poslijeratne ekshumacije pronašle samo 400 posmrtnih ostataka? Gdje bi bilo pokopano tih 80.000 navodnih žrtava s popisa, ako su istraživači sondirali teren i bušili na stotinjak mjesta, i nisu našli gotovo ništa? Kako to da većina zatočenika koji su bili u logoru 1941. govori da ih je bilo oko 1100 do 1200, a na popisu ubijenih je 10.700 imena? Jeste li čitali što je o svom boravku u logoru napisao Milko Riffer već 1946. godine, kad su sjećanja bila svježa? Postoje popisi izvanredno puštenih iz logora povodom pojedinih blagdana, tako je ukupno više od 1600 ljudi, što kažete o tome? Odgovor je bio zaprepašćujući: „Ne znam. Ma ja se zapravo i nisam previše bavio tim logorom…“ Kako ne, pa potpisujete knjige koje o tome govore? „To je moj sin radio, a ja sam samo pomagao!“ Rekao je čak da su i njega neke stvari malo zbunile u svemu tome, da mu ponešto oko Jasenovca izgleda čudno, ali – slijedio je konačni odgovor: „Postoji taj popis žrtava! Ja tome vjerujem!“ Kad smo došli na teren vjerovanja, umjesto činjenica, dokumenata i inih historiografskih povjesničarskih trica i kučina, razgovor je bio gotov. Itd...

VL
DU
Deleted user
21:13 27.09.2017.

nikom nije lako zivjeti u drzavi a ne podnositi njene stanovnike samo zato sto su to sto jesu o mrtvima sve najbolje ipak je to ljudski

VL
DU
Deleted user
18:00 27.09.2017.

.........lažljivac..ima je koristi..

VL
BA
bakulušić
22:08 27.09.2017.

Da je Slavko Goldstein poštivao žrtve Jasenovca, usprotivio bi se umnažanju broja žrtava, rekao bi Srbima da Jasenovac nije pazarište i ne bi dozvolio prodaju mrtvih duša. Nažalost, upustio se sa Srbima u biznis naivno vjerujući da će to trajati do kraja svijeta i vijeka i da nikada nitko neće smjeti dirnuti u Jasenovac i provjeravati istinitost. Vrijeme gradi, vrijeme razgrađuje pa i Goldsteinova kula od laži puca po šavovima. Pitanje je dana kad će sve pasti i kad će se podići velika prašina. Gerovcu ni tada neće biti neugodno. Ne zna on što je to!

VL
NV
NV
18:11 27.09.2017.

Zamislite te ,, hrvatine,, koje slave smrt čovjeka. I da se ne radi o Slavku a kamoli o njemu. Hrvatine pljuju na Juratovića, Slavka, Pilsela...sve one koji spašavaju državu da potpuno ne potone.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.