Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talijani slave okupaciju Rijeke
Povratak na članak

Slaviti D’Annunzija znači slaviti šovinizam, nacionalizam, imperijalizam...

Rijeka je bila i ostaje ponosni dio hrvatske Domovine, a podizanje spomenika neprihvatljivo. Hrvatsko-talijanska suradnja danas temelji se na vrijednostima koje su potpuno suprotne svemu što je radio onaj kojemu se diže skandalozni spomenik razdora

Komentari 11

Avatar Sandinista
Sandinista
15:28 13.09.2019.

Kada hrvatska predsjednica s Pantovčaka izbacuje bistu čovjeka koji je Rijeku i Istru sjedinio s maticom domovinom, onda se ne treba čuditi Talijanima koji su jedva dočekali da Hrvati pljunu na vlastitu povijest.

VL
SU
Superhero
15:35 13.09.2019.

sto se toliko bavite o saci ljudi iz zemlje od 60M stanovnika koja je jedan od najvecih prijatelja Hrvatske i koja, uz Njemacku, najvise ulaze i doprinosi nasem gospodarstvu? sta, imaju nekoliko fasista pa sta? Hrvatska u prosjeku ih ima mnogo vise.. i mi prvi smatramo da su citavi djelovi Bosne i Hercegovine dio Hrvatske.

VL
IP
info_punkt
15:38 13.09.2019.

Pa šta onda znači slaviti Pavelića, što Bujanec, Thompson, Skejo i njima slični rade već dugi niz godina?

VL
Avatar KRALJ-TOMISLAV
KRALJ-TOMISLAV
16:20 13.09.2019.

Tako se ponašaju zrele, ozbiljne nacije, kao Talijani. To nije njihova prevladavajuća politika, ali niti ne paničare, niti dramatiziralu, niti padaju u nesvijesti zbog ovakvih stvari. Kao što Mađari ne dramatiziraju oko Hortyja, Srbi oko Draže Mihailovića, Norvežani oko Quislinga, Finci oko saveza sa Hitlerom radi oslobođenja od Rusa, Rusi oko 200000 silovanih Njemica i bezbroj ubijenih i protjeranih Nijemaca nakon Drugog Svijeta kog rata, ili ubijanja brojnih časnika Poljaka u Katinskoj šumi, Amerikanci zbog Indijanaca i atomskih bombi na Japan, Englezi zbog prvih konc. logora u JAR - u, Australci zbog Aboridžina, Turci zbog masakra Kurda, Japanci zbog masakra Kineza i Korejanaca, itd....samo Hrvati stalno dramatiziraju i izmišljaju fašiste u Hrvatskoj...i opravdavaju se svima i svakom, zbog toga što je neko obukao majicu s nekim natpisom ili se potukao na parkiralištu!!!

VL
WI
wimyanya
15:38 13.09.2019.

Ne moze se trpati nacionalizam u istu vrecu sa sovinizmom i imperijalizmom. Nacionalne drzave su nastale u Francuskoj revoluciji, a revoluciju su digli Giacobini koji su bili ljevicari, a ne fasisti i imperijalisti. D'Annunzio je bio i mason u pocetku svoje ''karijere'', i izgubio se po putu kako se raspadala Europa, i zaglibio u fasizam. Nacionalisti nisu fasisti, nacionalne drzave su demokratske i suverene drzave, stvorene u dva svjetska rata, a nacionalizam jedna od ideologija u prulipartijskom sistemu, kao i svaka druga na ljevici i na desnici u demokratskom sistemu.

VL
WI
wimyanya
16:22 13.09.2019.

Inace ovoga ce biti sve vise i vise, i nemojte se iznenaditi kada vam jednoga dana osvanu jedne od diktatura u zemlji, feudalizam, nacizam, fasizam ili cak mozda i tvdri komunizam Staljinovoga tipa. To je matematicki tako. Kada ti netko opljacka tvoje NACIONALNO bogatstvo, resurse, domace banke i domacu industriju, ti automatski spadas pod njegovu koloniju/imperiju kao i vi sada u EU-ropskoj uniji. A obzirom da tu ima vise velikih igraca, oni ce svi htjeti svoj dio kolaca, Francuska, Njemacka, Austrija, Italija, i poklati se medju sobom za dominaciju kolonija, sto znaci da ce se opet vracati u povijest, i opet koristiti iste metode, i iste ideologije da se SILOM docepaju svoga dijela kolaca. To je tako i nikako drugacije ne moze biti. Ne mozes podijeliti 10 jabuka na 20 ljudi, a da svi dobiju po jednu? Moraju svi imati pola , ili se poklat sa ostalima da dobiju jednu, dvije ili tri jabuke. A to oni sada rade. Sto znaci da ce ih Ameri opet samarati, i opet podici zeljeznu zavjesu u Europi, a Njemacku najvjerovatnije gurnuti citavu ovaj put u komunizam/socijalizam, posto su oni opljackali sve te zemlje po Srednjoj i Istocnoj Europi, sa kojima ce morati podijeliti to sto su opljackali, ili vratiti tudjim drzavama njihovo nacionalno bogatstvo. To je matematika petog razreda osmoljetke, i tako ce vam biti i nikako drugo, racunajte kao da se vec dogodilo.

VL
PZ
pzj41398
15:47 13.09.2019.

Ovo je najbolji posao koji Google sada plaća. Prvog mjeseca primio sam 29736 dolara za rad 3 sata dnevno. Počeo sam prije četiri mjeseca i odmah sam ponio kući najmanje 7835 do 9454 dolara tjedno. ------- >>>> www.Trade46.com

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.